På Teneriffa


När kylan smällde till på allvar hemma var det dags att åka på träningsläger. På torsdagen lyfte planet mot Teneriffa, ett ställe som bjudit på mycket fina träningsläger genom årens lopp. Jag hoppas att så blir fallet även denna gång, när jag, Håkan och Tom åker hit för tio dagars hårdkörning inför tävlingssäsongen 2017.

Träningen rivstartade redan i dag med snabba 40 m-, 60 m- och 80 m-lopp i 25-gradig värme och i lite byiga vindar. Kroppen kändes bra efter resan och det blev ett bra pass med hög kvalitet. Just nu är intensiteten viktigast då träningarna börjar bli tävlingslika och snabbhet är den viktigaste komponenten. Det blev ganska liten volym på dagens pass, men å andra sidan gick loppen snabbt, vilket ledde till att vi körde några färre än vad som var tänkt. Det kan bli så när man åker på läger. Likt ystra kalvar som får komma på grönbete så höjs kvaliteten med några snäpp när man får komma ut och springa. Helt klart var dagens pass mycket bra, och förhoppningsvis satte den nivån för resten av lägret.

Teneriffa är ett bra ställe att åka på läger till. Vädret är stabilt och bra, och allt är välordnat med banor och gym. Dessutom åker det ofta mycket bra folk hit vilket skapar möjligheter att köra tillsammans med andra. Det var full aktivitet på banan idag vilket var kul att se. Man blir inspirerad att själv göra bra ifrån sig!

I morgon väntar lite styrka och hopp, för att sedan ta det lugnt i någon dag innan två nya intensiva dagar väntar. Just nu tränar vi på tiodagarsveckor med lite extra tid mellan de intensiva passen för att kunna få ut som mest kvalitet. När vi kör på sjudagarsveckor kan det bli kort tid mellan passen, och det är helt okej när det gäller lopp med större mängd och lägre intensitet. Men när farten höjs måste man vila mer, varför man drar ut på träningsveckan lite.

Det mesta här på Teneriffa handlar om att träna, äta och vila, och det är skönt att kunna lägga all energi på att träna bra och må bra när säsongen närmar sig!

Här kan du läsa andra inlägg om läger på Teneriffa.

Leave a Reply