Bra dagar på Teneriffa


Lite mer än halva tiden har gått på Teneriffa. Hittills har vi avverkat två riktigt bra sprintpass med hög intensitet. Redan dagen efter vi kom var det dags att snöra på sig spikskorna och köra några snabba 60 m-lopp under den kanariska solen. Det var fina förhållanden med bra vindar i ryggen, så tiderna blev snabba med en nöjd coach Håkan som resultat. Trots att man reste dagen innan kändes kroppen mjuk och fin och tekniken satt på plats. Vi sprang loppen strax innan lunch, så på förmiddagen hade varit ute och mjukat lite för att förbereda oss på bästa sätt. 

Arenan här i Playa de las Americas är en stor europeisk mötesplats just nu. Svenskar trängs med tyskar, italienare, norrmän, finnar och britter över åtta banor. Häckar ställs ut, block placeras och bollar kastas, vilket leder till ett smärre inferno. Märkligt nog flyter allting på bra, och det blir sällan krockar eller kontroverser. Visst skulle ytan kunna utnyttjas bättre med att folk koordinerar sina aktiviteter, men det fungerar ändå ganska bra. 

I dag var det ett svensk-brittiskt möte på banan när jag och Tom mötte Harry Aikines Aryeetey och Daniel Talbot i några blockstarter, båda med erfarenheter från OS. Starterna var tuffa och bra med hög intensitet och det var ett bra steg att förbereda sig inför kommande tävlingar. Fysiken börjar att kännas bra, men några tekniska detaljer finns fortfarande att slipa på. Dock ser och känns det mesta rätt, vilket är huvudsaken!

Lite styrka i morgon, innan nästa löppass på fredag innan hemfärd. Dagarna går fort på läger!

Leave a Reply