450 mil norrut


Tio dagar passerar fort, speciellt om man fyller dem med bra träning. I skrivande stund är jag på hemmaplan i Sverige igen och kan titta tillbaka på tre bra löppass, tre bra styrkepass och två bra återhämtningspass. Kvaliteten har varit hög med några procents höjning jämfört med hemma, precis vad man eftersöker i en sån här resa. Jag har kunnat genomföra allt på programmet helt enligt plan, och kroppen har ställt upp på ett mycket bra sätt. Löpningarna har tekniskt känts bra och det märks att man börjar komma i form. Detsamma gäller i hoppstyrkan där jag har gjort resultat inte långt ifrån mina personliga rekord. Det är härligt att återigen kunna prestera på toppen av sin förmåga efter den rehabtid och skadefrånvaro som varit, och jag njuter av varje pass och moment jag gör. 

Det är inte långt till tävlingsdebuten som sker i Florö den 28 januari. Florö är en plats jag hyser varma känslor för. Jag har alltid sprungit snabbt där, och satte ett personligt rekord där en gång i tiden, numera min näst snabbaste godkända tid i karriären på 100 m. Nu väntar 60 m mot några av Norges bästa sprinters, och det ska bli kul. Det känns som en lagom start i vad som ska bli mitt första 60 m-lopp sedan den 2 mars 2013, då jag sprang semifinal på EM i Göteborg och noterade mitt personliga rekord på 6,67 s. Jag har låga förväntningar och höga förhoppningar, och framför allt ska det bli roligt att tävla igen!

Nu väntar tre dagars ledighet med bland annat ett födelsedagsfirande för mig, innan vi drar igång igen på onsdag. Då ska formen slipas ytterligare lite inför tävlingssäsongen!

Leave a Reply