Tredje raka SM-guldet på 60 m


Detta inlägg skrivs faktiskt uppe på några tusen meter över havet. Flygbolaget Norwegian som jag just nu åker med erbjuder gratis internet ombord på deras flygning mot Stockholm. Häftigt tycker jag, och hedrar det med ett blogginlägg.

I går var det inomhus-SM i friidrott i Göteborg. Jag sprang 6,72 s på 60 m där för två veckor sedan och var därför väldigt sugen på att göra om den bedriften nu i helgen. Tyvärr hade jag oturen att dra på mig en lättare förkylning som bröt ut i onsdags/torsdags. Den drogs jag med även igår, men idag börjar det faktiskt kännas lite bättre.

När jag vaknade på lördagen kände jag mig inte alltför dålig, men när jag värmde upp och skulle börja prestera så kändes det lite smårisigt. Jag hade ambitionen att springa fort redan i försöken, men jag blev slö ur blocken och gjorde en del tekniska misstag så tiden där blev inte mycket att skriva hem om. Det blev dock ett rejält uppvaknande för mig. Skulle jag kunna ta hem det här behövde jag skärpa till mig lite. Inför finalen började jag ladda ordentligt och sprang jag några snabba stegringslopp. Det tillsammans med bra musik gjorde att huvudet började vakna och bli inställd på SM-finalläge.

Jag hade rätt mental inställning i finalen och när skottet gick kom jag iväg ganska bra. I accelerationsfasen märktes det tydligast att jag hade en liten förkylning för jag lyckades inte vara riktigt så aggressiv ur blocken som jag har varit tidigare. Dock litade jag på min toppfart och efter 30-40 m gick jag om den blivande tvåan i loppet Odain Rose och kunde ta hem segern på mitt näst snabbaste lopp någonsin, 6,77 s.

Jag är otroligt nöjd över att jag tog hem segern och därmed tog jag också hem mitt tredje raka SM-guld på 60 m! Det var målet när säsongen började och därmed så har jag haft en kanonsäsong med både seger i SM och personligt rekord. Jag var lite besviken att jag inte kunde springa snabbare i går, men jag är också stolt över att jag kunde plocka fram min näst snabbaste tid någonsin i livet när kroppen inte är på topp. Det känns definitivt som om jag har höjt mig en nivå jämfört med tidigare år.

Tack alla som stöttat mig och trott på mig inför detta!

Det blev inget vilt firande igår. Någon timme i relaxen på Elite Plaza Hotel i Göteborg följdes sedan upp av en god middag på en indisk restaurang. Nu väntar som sagt hemresa med flyg till Stockholm och sedan tåg.

På återhörande

2 thoughts on “Tredje raka SM-guldet på 60 m

Leave a Reply