Mot Göteborg


I skrivande stund sitter jag på ett tåg söderut mot Arlanda där jag och coach Håkan byter transportmedel till förmån för flyget. I morgon väntar inomhus-SM i Göteborg och säsongens viktigaste tävling. Som det ser ut preliminärt blir det både försök, semifinal och final och det hör inte till vanligheterna. Men det brukar alltid vara några som stryker sig så vi får se hur det blir när vi väl kommer till Friidrottens Hus.

Träningen har varit lugn den här veckan, i går avverkades några snabba 60-lopp i ett behagligt tempo och kroppen känns lätt och explosiv. En bra känsla inför morgondagen. Ingen styrketräning har gjorts den här veckan så kroppen ska om allt stämmer vara lite mer fräsch än tidigare. Kroppen känns också piggare än vad den gjorde inför Florö förra helgen och även det är bra.

Det kan bli snabba tider överlag i morgon. Det är flera som sprungit fort i år och Göteborgs nya banor visade för två veckor sedan att de är av bra klass. Håll tummarna!

Hittills har inomhussäsongen bjudit på följande resultat:

30 januari: 6,92 (försök) 6,78 (final)
6 februari: 6,80
12 februari: 6,83 (försök) 6,72 (final)
19 februari: 6,84 (försök) 6,81 (final)

Vi kan konstatera att det varit en jämn och bra säsong hittills där jag ligger ett par hundradelar snabbare än vad jag gjort tidigare år. Det känns väldigt bra inför den stundande sommaren. Definitivt har accelerationsförmågan förbättrats och det har jag jobbat med och eftersökt i många år.

Ikväll checkar jag och Håkan sedvanligt in på Elite Plaza Hotel i Göteborg. Då vet man i alla fall att en god natts sömn är att vänta.

Leave a Reply