Stockholm – Götheborg – Rännö


Jag har haft en fantastisk helg. Igår var jag, min svåger Emil och min bror på flotten i Rännö och latade oss och idag har jag och Johannes har legat och stekt på flotten i Rännö. Det är för mig starkt förknippat med sommaren och nu fanns det en helg då både jag och Johannes inte hade någonting för oss, något som annars brukar vara svårt. Jag har ju varit ute och rest mycket i sommar och vad Johannes har gjort vet jag faktiskt inte, men upptagen har han varit iallafall.

Det gick bra att springa i Lapinlahti också. 10,52 i försöken i medvind följdes av 10,56 i nästan nollvind i finalen. En tredjeplats blev det och jag är glad över hur det gick. Nästa dag var det dags att resa hem till Sverige igen, men innan det blev Sundsvall mellanlandade jag i Stockholm och betade av DN-Galan. Det skulle bli min sista tävling under den veckan som jag var borta och DN-Galan var otroligt roligt det med. Trots en liten trög kropp sprang jag återigen under mitt gamla personliga rekord. I perfekt medvind, +2,0 stannade klockan på 10,50. Jag var ganska seg innan och det kändes att jag tävlat mycket på kort tid. DN-Galan var dock absolut en av sommarens höjdare då man fick se fina tävlingar, träffa gamla jamaicanska kompisar och sova i en Hästenssäng på hotellet.

Efter DN-Galan tog jag det lite lugnt och beslutade mig för att inte tävla mer innan SM som väntar nästa helg. Därav den lugna helgen som har varit.

Ostindiefararen Götheborg var på besök i Sundsvall under tre dagar och visade upp sig. Det var ett riktigt läckert skepp och ett otroligt hantverk som kom glidande till stan. Det måste vara häftigt att jobba på en sån båt och vara med och segla och säkert en otroligt känsla när man hissar seglen på ett stort hav. Jag gick en guidad tur inne i fartyget och det var lite roligt att se att mellan två gamla kanoner fanns det ett eluttag t.ex. och inne i en hytt fanns det modern datautrustning. Tur för de som jobbar på båten att de har nåt att göra ifall det blir trist. När Götheborg slutligen seglade ut på fredagen var det läckert när de sköt med kanonerna och den försvann i horisonten med hissade segel. Häftigt att se!

Leave a Reply