Sundsvall – Stockholm – Helsinki – Joensuu – Lapinlahti…


Finland igen. Jag har tillbringat en del tid i vårt östra grannland den senaste tiden. Det är ganska trevligt här. Det känns som Sverige på många sätt, bland annat att många kan svenska. 🙂 Men naturen är också lik på många sätt.

Jag kom till Finland i måndags och från Helsingfors tog jag ett tåg upp till Joensuu. Tågresan var lite spännande eftersom vi åkte väldigt nära ryska gränsen ett tag. Dock kan jag inte säga att jag märkte av det särskilt mycket men tanken var lite kittlande. I Finland använder man dessutom tåg som är byggda i Ryssland vilket gav en extra rysk/sovjetisk känsla när man gick ombord. Dock var landskapet vi for igenom inte särskilt annorlunda det svenska, så den mesta tiden gick åt läsning istället för beskåda utsikten.

Igår tävlade jag i Joensuu, som för övrigt var en riktigt fint anordnad tävling. I försöken gick det fort då vinnaren hade 10,18 i +2,3. Jag kom trea på nytt personligt vindrekord, 10,40 vilket naturligtvis kändes mycket roligt. I finalen sprang i istället i motvind och jag kom imål som sexa på 10,79 efter en liten snubbling i finalen. Dock är jag nöjd ändå med tävlingen!

Nu sitter jag på någon sorts kristen fritidsgård där vi alla idrottare bor i den lilla byn Lapinlahti. Här bor c:a 5000 personer men det hindrade inte den lokala friidrottsanläggningen från att belönas med Mondo-banor. Vi hopppas på bra väder och vindar på söndag!

Leave a Reply