SM och OS


Det känns som om det gått ett halvt sekel sedan jag uppdaterade senast. Mycket har dock hänt sedan senaste uppdateringen, eller i huvudsak har en stor grej hänt, och det är att jag blivit svensk mästare på 100 m!

Jag och coach Håkan begav oss ner till Västerås förra fredagen för att vara med på friidrotts-SM där. Vi åkte ner redan två dagar tidigare än jag skulle springa, dels för att kunna ta det lite lugnt där nere, dels för att träningskollega Daniel Arnsten skulle hoppa längdkval på lördagen. Det gick jättebra för honom. Han behövde ett hopp för att kvalificera sig till finalen och efter det kunde han packa sin väska och börja ladda för finalen. Hans final skulle hålla på samtidigt som jag skulle springa min final på 100 m, det vill säga söndag eftermiddag.

Västerås bjöd på ganska bra väder på söndagen med lite sol, c:a 20 grader och en frisk medvind på upploppet. I försöken sprang jag in på 10,50 i +2,1 och kroppen kändes mycket bra. Lite nervöst att springa på ett SM såklart men efter att jag sprungit försöken försvann det och jag kände mig laddad istället.

Även på eftermiddagen var det ganska fina förhållanden även om några regndroppar hade letat sig ner mellan försöken och finalen. När det var dags för oss att gå in på banan var det inget regn i sikte och vinden blåste i rätt riktning. Jag fick bana fyra och efter en tjuvstart kom vi iväg och jag fick på en bra start och en bra acceleration, den bästa den här säsongen! Per Strandquist fick som väntat på en bra start och ledde lite vid halva distansen men jag var inte långt efter och efter 60 m klev jag förbi och ledde in i mål på det nya personliga rekordet 10,42. Den snabbaste vinnartiden på elva år och den sjätte snabbaste på 35 år. Jag är otroligt glad och en av mina drömmar – att bli svensk mästare – har slagit in.

Efter SM har jag tagit det ganska lugnt. Jag kommer bara göra en tävling till i år och det är Finnkampen som avgörs sista helgen i augusti. Då blir det 100 m och stafett och kommer naturligtvis bli en av årets stora höjdpunkter.

Nu njuter jag av OS framöver. OS är nästan det enda tillfället som finns att titta på sporter som man aldrig ser annars, som kanot, cykel och fäktning. Och trots att man inte följer de sporterna annars så är det intressant att kunna göra det nu. Kennedy Katende fick en svår lottning och åkte dessvärre ut i första omgången. Trist men såklart svårt när man får en sådan öppningsmatch. Hoppas att de resterande svenskarna får ett bra OS.

Leave a Reply