På klassisk mark


Framsteg har skett sedan det senaste blogginlägget. Ett nytt personligt rekord i frivändning har noterats, 120 kg. Nu är jag på samma nivå i vändningarna som i kickstöten men det var faktiskt nära att balansen rubbades ytterligare häromdagen. När vi körde styrka häromdagen var jag mycket nära att ta 125 kilo upp på raka armar men det fattades några få procent för att jag skulle lyckats. Ungefär lika nära var det när jag körde ryck och testade på 85 kilo. Det gick tyvärr inte heller och jag får spara det till nästa gång jag kör. Men skönt att veta att det inte är helt omöjligt i alla fall.

De som läst min blogg tidigare har säkert stött på spelet Teeter som jag spelade på min HTC-telefon. Nu när jag inte har en sån längre har jag inte haft möjlighet att spela det på en lång tid men när jag testade det igen på Joni Jaakos telefon så visade jag att min Teeterform var konserverad. Jag klarade av de 32 banorna på fem minuter och 18 sekunder, en stor sänkning av det tidigare personliga rekordet. Kanske dröm-5 kan knäckas snart?

Lägret börjar gå mot sitt slut här nere och träningen har rullat på fint. Häromdagen gjorde jag ett av de jobbigaste passen jag någonsin gjort. Jag sprang en 300-ing vilket inte skrämmer någon löpare av mer uthållig karaktär än jag. Jag öppnade friskt och hade 21 s upp till 200 m. Av någon anledning blev jag fruktansvärt trött och när jag stapplade i mål reste jag mig knappt förrän 30 minuter senare. Jag har sprungit 300 m fortare än vad jag gjorde häromdagen men den här gången var det mer smärtsamt än någonsin. Det hjälpte inte heller med att Håkan sprang fram och tillbaka och gjorde laktattester på mig när jag låg och ojade mig i gräset och spydde lite till och från. Men till slut orkade jag resa på mig och kunde glädja mig med att jag gjort ett väldigt bra pass.

I dag väntar lite längre lopp igen, nämligen 150-ingar där några andra har aviserat närvaro. Det kan bli skoj och kommer ge lite extra tryck i passet. Vi kommer att köra på samma bana som den legendariske Geir Moen sprang 150 m på på 14,3 sekunder (manuell tidtagning). Bara en sån sak.

Vädret har inte varit lika bra den här veckan som den var första veckan här nere. Då var det sol och blå himmel varje dag. Den här veckan har det varit blåsigt och lite mulet men rapporter hemifrån avslöjar ändå att det varit bättre här. Nu ser det dock ut som om vi kommer få 18 grader och sol på lördag när vi kommer hem. Kan kanske vara bra det så inte det blir en klimatchock när vi går av tåget i Sundsvall

One thought on “På klassisk mark

  1. Nu är det dags för en uppdatering tycker jag.

    Mvh Anders Svanholm
    Ordförande
    Sundsvalls friidrott

Leave a Reply