På hemmaplan igen


Hemkommen till ett betydligt kallare klimat, men inte så tokigt faktiskt. Sundsvall välkomnade mig med gröna träd och frisk luft. En stor förbättring mot för hur det var innan jag åkte. Det är en riktigt skön tid som kommer nu fram till början av juli när det är lummigt i naturen och med ljusa nätter. Den bästa tiden av sommaren. Jag skall njuta riktigt ordentligt. Att sitta ute en sen kväll i sommaren när solen fortfarande är uppe är nästan oslagbart.

Italien var inte dåligt på något sätt. Tre veckor passerade i rasande fart och det bjöds på mycket bra träning, god mat och trevliga stunder. Rieti var fyllt med inspiration och de två efterföljande veckorna i Formia var av hög kvalitet på alla sätt. Att åka till olika platser var roligt, kul med lite miljöombyte. Att få träna med Collio och gänget där gav mig väldigt mycket, precis som det gjorde innan inomhussäsongen. Väl nere i Formia körde vi i stafettlaget några träningar ihop och det höjde också. Effekten med ett träningsläger kom precis så som det önskats. Vi i stafettlaget fick ihop några bra överlämningar. Det är kul att det satsas på ett stafettlag i Sverige. Tiden är rätt, det finns många som kan tänkas springa fort de kommande åren. Det känns skönt att vi har börjat träna redan nu så man inte står där strax innan en viktig tävling och inte vet hur man ska göra. Att vi ska tävla en del innan t.ex. lag-EM ger oss också trygghet inför viktiga tävlingar under 2011.

Nu hemma får man gå på pasta-detox ett tag. Man har ätit väldigt gott, men inte onyttigt eller för mycket på något vis. Det är det som är det speciella med italiensk mat, man äter lite, hälsosamt och väldigt gott. Kan det bli bättre? Man fått mycket idéer om hur man ska laga mat framöver vilket måste provas. Lite nya råvaror ligger i min kyl nu efter resan.

Tävlingsprogrammet är delvis spikat. Säsongen börjar i Tyskland den 28 maj tillsammans med stafettlaget och sedan blir det tävlingar i Florö den 4 juni och troligen Tammerfors den 12 juni. Tre bra tillfällen att springa fort i början på säsongen och förmodligen blir det garanterad medvind i alla tre tävlingar också, vilket är precis vad vi sprinters vill ha. Nu skall jag träna klart de två nästkommande veckorna. I förmiddags var jag i Nordic och körde hoppstyrka och vanlig styrka och kroppen svarade bra. Det känns studsigt och bra och med bra tryck i fötter och ben. I eftermiddag väntar längre lopp på Baldershov eller i kulverten, lite beroende på vädret. Vi hoppas på stark italiensk sol!

Leave a Reply