Tåskor


Träningsveckan har rivstartat. I tisdags 300-ingar nere i kulverten som utmynnade i en kraftig spya, för att idag springa snabba 80-lopp i Nordichallen. Därmellan styrketräning och återhämtningslopp och dessutom jobb på SSG. Det är skönt att vara hemma, man behöver inte sitta görolös!

Dagens träning bjöd på några blockstarter och sedan 2x3x80 m med tre minuters vila. Nu börjar tävlingssäsongen närma sig och då går loppen fort. Kul att känna på speed! I eftermiddag väntar styrka med hopp och en knäböjscirkel. Det är bara att vila hårt fram tills dess.

I förmiddags testade de barfotaskorna FiveFingers på P4 Västernorrland, ett par skor som jag själv använt sedan i september, och det med stor glädje. Jag har alltid haft besvär med mina fötter, men jag upplever att mycket av besvären har försvunnit sedan jag började använda dem. Mina fötter har blivit starkare, och jag har använt skorna som ett komplement i min löpträning, hoppträning och styrketräning. Det känns väldigt lätt att springa i dem. Första gången jag använde dem studsade jag ett varv på Ryggis i Sundsvall, och sedan när jag stannade och började gå krampade vaderna ihop. Efter en eller två veckor var fötterna vana och de fungerat väldigt bra i vinter/vår. De är väldigt sköna att gå i, och de som känner sig sugna skall definitivt gå och testa ett par. Jag har inte ont i mina fötter längre, och att gå i dem är ett utmärkt sätt att värma upp fötterna ordentligt. De får ju som bekant ganska mycket stryk när man springer fort i dem.

Leave a Reply