När du får oväntat besök…


Fast egentligen var det inte så oväntat egentligen. Men i går förmiddag kl 08:45 ringde dopingkontrollanten i distriktet på dörren och ville göra en dopingkontroll på mig. Jag hade stigit ur sängen inte så långt tidigare så det var inte särskilt svårt att lämna ett urinprov. En av fördelarna med att göra det på morgonen, skulle man kunna säga. En timme senare tackade han för mitt bidrag och drog vidare. Att det hela inte var särskilt oväntat beror på att jag fyller i en så kallad vistelserapport tre gånger i veckan var jag ska befinna mig så att dopingkontrollanter kan komma och testa mig. En av de saker man får axla när man är idrottsman på högre nivå. Den som är intresserad kan läsa mer här.

2010 passerar snart till historieböckerna och vad mitt idrottande beträffar så går det inte till historieböckerna som det mest framgångsrika direkt. Det började bra med SM-guld på 60 m i februari men efter det var det en enda lång och krokig väg mot formen till att säsongen abrupt tog slut i samband med SM-finalen på 200 m. Det som dock hanns med var ett SM-silver på 100 m och landslagsuppdrag vilket jag håller högt. Nu är 2010 års friidrott lagd bakom mig och istället så tränar jag bra för att 2011 ska bli desto roligare. Träningen har fungerat bra i höst/vinter och det ska bli kul att börja damma på med lite högre hastighet på träningarna nu. Den 2 januari åker jag och ettan, trean och fyran i SM-finalen på 100 m från i år till Teneriffa på ett gemensamt träningsläger, samma killar som tillsammans utgjorde “The Swedish Relay Team” på Jamaica i april i år. Vi har kul ihop och beslutade tidigt i höstas att försöka få till ett gemensamt läger efter årsskiftet. Dessutom kommer häckfantomen Philip Nossmy vara på plats och tillsammans ska vi förhoppningsvis kunna få bra träning ihop. Jag behöver kanske inte tillägga att det ska bli skönt med några plusgrader ett tag.

Gott Nytt år! Ses 2011!

Leave a Reply