God fortsättning


Hoppas ni haft en trevlig jul. Jag firade in den här julen redan den 23 december genom att tangera mitt personliga rekord i knäböj, 150 kg. En trevlig jullkapp till mig själv, och bevisligen är jag i toppform när det gäller benstyrkan. Väldigt skönt eftersom vi kört lite mindre styrka nu i höst. Det är ett träningspass kvar innan den här träningsperioden på tre veckor är avslutad. I morgon skall vi låta oss glädjas av 5×150 m i sjukhuskulverten. Inte alls ett dåligt sätt att fira annandagen (och min namnsdag) på. De här tre veckorna har varit väldigt tuffa men väldigt bra också. Alla pass har varit av hög kvalitet. Det har varit mycket resande, vilket har varit kul. Men det var otroligt skönt att sjunka ner i soffan igår på julafton och göra just ingenting. I morgon börjar viloveckan på riktigt, då blir det lugnare tempo ett tag fram till januari då  det drar igång igen. Denna gång med lite mer tävlingsförberedande träning.

Julen var som vanligt väldigt trevlig och mysig och firades traditionsenligt hos föräldrarna ute i Matfors. Vädret var friskt och myggfritt, -27 grader. Jag minns för några år sedan att det var -34 på julafton, och med tanke på de mjäkiga vintrarna som varit de senaste åren så hade man inga större förhoppningar att det skulle bli så igen. Men i år var det kallt igen och det tycker jag är häftigt. När jag och pappa tog en hundpromenad igår fick man ha på sig tre lager kläder för att inte frysa, men det gick bra!

Trondheim förra helgen var kul, för övrigt. De har fått en kanonfin hall däruppe och det är dem väl unt. När vi kom dit i fredags var det fullt ös i hallen med friidrottare och handbollsspelare. Ett bra bevis på att man kan utnyttja hallen på flera olika sätt om man bygger den smart. Mottagandet jag och Håkan fick i Norge var förstklassigt och vi hade väldigt trevligt. Trevliga människor överallt och tillsammans fick vi några bra träningspass. Resan dit och hem var tuff, förresten. Tågresa från Sundsvall till Trondheim över fjäll och dalar var väldigt vacker. Från ena sidan havet till andra sidan över Skanderna och upp till 600 m.ö.h. via Storlien. Vykortsvackert överallt.

Idag väntar fortsatt vilande inför sista passet i morgon. Det blir nog en och en annan kaffekopp framför kaminen, om jag känner mig själv rätt. Ha en trevlig dag.

Leave a Reply