Mahalia Jackson som vanligt


Ett stort lugn har infunnit sig hos mig just nu. Avsaknaden av måsten från skolan uppskattas väldigt mycket och nu kan man koncentrera sig på enbart träning och åter träning ett tag framöver. Träningen har fortlöpt bra den senaste tiden och kroppen har belönats med träningsvärk på alla möjliga och omöjliga ställen. Det är naturligtvis bra och kan till och med vara rätt skönt. Nu till veckan kommer det bli fullt ös för att senare bli en lugn vilovecka nyårsveckan med bland annat en lång resa till Sydafrika och Stellenbosch. Väl där nere blir det tre veckor med tung träning vilket jag ser fram emot väldigt mycket.

Igår när jag åkte hem till familjen i Matfors föll snön ymnigt och ackompanjerades av julmusik från bilstereon. Då kände jag faktiskt att julen verkligen var antågande, något som jag inte riktigt gjort tidigare. Men nu är det gott om snö vilket gör det mesta när det gäller julstämning. I morgon den 23 december är det traditionsenligt ett besök i Tuna Kyrka i Matfors som bjuder på musik i julnatten. Det brukar vara en bra upptakt inför julen. Det känns som om dagarna i december har gått ruskigt fort. Det kan bero på att jag hade mycket i skolan och inte hade tid att känna efter riktigt att julen var på väg. När man var liten var det tvärtom, då kändes 23 dagar till julafton som en halv evighet.

En annan rolig sak med juletid är att kompisarna kommer hem igen. Igår läxade jag upp Erik, Rachael och Johannes i pingis. Dock fick Erik sin revansch när vi senare spelade bowling på hans och Rachaels Nintendo Wii. Så jag antar att det är 1-1. Jag undrar vad nästa utmaning blir, ett varv runt Rännösjön på skidor kanske?

One thought on “Mahalia Jackson som vanligt

Leave a Reply