Slutet på ett bra år


2008 står snart till ända och för min del har det varit ett mycket bra år. Friidrottsmässigt kan jag inte klaga på någonting tror jag då jag vann “the big three”, Sundsvall WindSprint, SM och Finnkampen och satte personliga rekord på 100 och 200 m. Med det i bagaget ska jag träna hårt nu i vinter och försöka göra en bra säsong även 2009. Det är inte svårt att hitta motivation för den hårda träningen man gör nu. Det är bara att titta på någon inspelning från SM eller Finnkampen innan man går ner till sjukhuskulverten för att träna och vips, så går det plötsligt mycket lättare. I går avslutade jag dock träningsåret 2008 med ett tufft pass och nu ska jag vila fram till att jag åker iväg till varmare breddgrader strax efter årsskiftet.

Julen var mycket trevlig och innehöll det lugn som jag förväntade mig. Detta år var det faktiskt mycket snö på julen till skillnad från förra året som var min första gröna jul någonsin. Men nu infann sig julstämningen mycket passande tack vare snöfall och det har dessutom varit ganska kallt nu i dagarna. I detta nu är det dryga -9 ute i Matfors. Friskt!

2009 kommer börja spännande med en resa till Sydafrika som börjar den fjärde januari. Det blir ett bra sätt att starta upp året med hård träning i en häftig träningsmiljö. Att dessutom få se lite sol och kunna gå klädd i shorts är inte helt fel med tanke på att vi norrlänningar inte har sett solen sedan i augusti. Mina kollegor i landslaget har pratat mycket varmt och Sydafrika och Stellenbosch vilket gör att förväntningarna är högt ställda. Jag hoppas de blir infriade!

Idag fyller även min syster och och naturligtvis önskar vi henne ett stort grattis på födelsedagen! Grattis Maria!

One thought on “Slutet på ett bra år

  1. Om du i Sydafrika får lite hemlängtan och vill veta vilken temperatur det är i matfors så kan du kolla in den här sidan; http://fallman.no-ip.org
    Kanske inte alltid så informativ bild av vädret i helhet men med sina 3000 mätningar i månaden så får man iaf ett ‘hum’ om hur vädret utvecklat sig (Är man dessutom på plats kan man enkelt kontrollera aktuell temperatur genom att stoppa ut näsan och känna efter) Ha det så i sydafrika

Leave a Reply