Livet i Qatar


En drös med svenska sprinters från olika delar av landet har tagit sig till Qatar på träningsläger. Vi har blivit mycket väl mottagna och bor fint på ett hotell nära träningsarenan och den jättelika anläggningen Aspire Academy som har ett flertal gräsplaner för fotboll, en inomhushall för fotboll, en fullstor friidrottsarena, som just nu byggs om inför VM 2019, en inomhusarena för friidrott som stod värd för VM 2010, flera gym med toppmodern utrustning och ett idrottslabb av mycket hög klass. Vårt läger inleddes med att använda oss av labbet när en mätning av allas kroppsfett gjordes. Lite smått elakt kan tyckas så här strax efter jul, eller kanske också ett genidrag för kosthållningen inför sommaren. 🙂

Vi har hunnit med flera bra pass här nere. Jag har kunnat stegra intensiteten bra och mitt första sprintpass bestod av några snabba 60 m-lopp med spikskor som kändes mycket bra. Löpningen känns lätt och fin och det är riktigt skönt att nu få köra alla lopp i spikskor så att man får lite snabbare känsla. I går körde jag också det första passet i startblock på c:a 1,5 år. Senaste gången jag stod i ett startblock var i augusti 2014 när jag tävlade i Uppsala, så det var inte helt utan pirr i magen som man gick ner i blocken. Jag hade faktiskt till och med glömt bort vilken inställning jag hade i blocket, så jag fick gräva lite i träningsdagboken för att få fram siffrorna. Till min stora glädje kändes blockstarterna väldigt bra, och inte alls som om det var länge sedan. Det var jättekul att köra blockstarter igen och att tekniken fanns där kändes som en stor bonus.

Till passet i går gjorde vi ett flertal analyser tillsammans med det biomekaniska teamet här nere. Vi sprang på en ljusmatta som mäter kontakttider och fick fram flera olika data som vi har användning av för att fortsätta utveckla blockstarterna framöver.

I dag ska vi åka in en sväng till centrala Doha och titta. Vi ska bland annat besöka Souq Waqif som är en marknad uppbyggd i gammal arabisk stil. En ny upplevelse, helt klart!

   

  

  

  

  

Leave a Reply