Mot 2016


Ett 2015 har passerat, ett år som friidrottsmässigt har varit ganska dystert. Jag besökte en hel del tävlingar under året, men bara på utsidan av staketet från löparbanorna sett. Det blev en sommar som kom att handla om mycket annat istället och med fokus på helt andra saker än att komma i form och ladda inför tävlingar. 2015 har varit ett ganska skönt år där man har njutit av en viss ledighet. Det har varit kul och ovant, men jag hoppas att 2016 bjuder på “det vanliga” upplägget så som somrarna har sett ut de senaste tio åren.

Året rivstartar med ett träningsläger i Qatar tillsammans med några andra ur den svenska sprintereliten. I Qatar kommer vi att träna i Sports City där Aspire Academy ligger med jättefina träningsmöjligheter och dessutom med förstklassiga testanläggningar för idrottare. Vi kommer förhoppningsvis att kunna genomföra en del tester där nere i vår löpning och i gymmet vilket kan ge oss intressanta svar på vad vi behöver utveckla framöver.

Jag har börjat med träningen igen efter lite julledighet och häromdagen snörade jag faktiskt på mig spikskorna för första gången sedan i augusti 2014. Det var lite ovant att springa så högt upp på tå och med så korta kontakttider, vilket är ganska naturligt efter en sådan lång bortavaro. Däremot så var känslan i magen fantastiskt bra, och det kändes väldigt kul att göra det igen. I passet körde jag några 60 m-lopp och i morgon väntar fler lopp i spikskor, dock då över den dubbla distansen.

2015 avslutades på ett väldigt bra sätt. I en trevlig middag med både gamla och nya vänner nere i Skåne skålades det nya året in och det kändes som ett mycket bra avslut. Nu ser vi fram emot 2016, ett år som jag tror kommer att innehålla mycket positiva och glada upplevelser!

Leave a Reply