Högt tempo


Det är cirka en vecka kvar på lägret i Qatar och nu har det börjat rulla på ordentligt på alla plan. Vi tränar i två tio-dagarscykler och de första tio dagarna gick helt enligt plan med en skön känsla i kroppen. Jag har börjat att trycka på lite mer i löpningarna och nu börjar det faktiskt att gå lite fort på träningen, vilket var ett tag sedan. Jag kör alla löppass i spikskor, och i dag avverkades 4x4x60 m med 90 sekunders vila mellan loppen i varje serie.

Det är riktigt kul att vara igång i full sprintträning och jag njuter verkligen. Höftoperationen jag gjorde hösten 2014 har verkligen gjort skillnad i mitt löpsteg och jag känner en stor skillnad i löpningen jämfört med till exempel 2014. Jag kan utan problem värma upp på 45 minuter nu inför ett sprintpass, något som var helt uteslutet tidigare. Bland annat krävdes det 2,5 timmes uppvärmning inför stafetten på EM i Zürich 2014, och kroppen protesterade nästan hela tiden. Jag har också lättare att hitta avslappningen och rullet i steget nu än vad jag hade tidigare, vilket så klart är lättare nu när jag inte har lika mycket benpålagringar i höftleden som gör det trångt. Det är avslappningen i höften mycket som jag har byggt min löpning på under min karriär. Det känns i kroppen som det gjorde 2008-2009 när jag hade två riktigt bra år med stabil löpning och en kroppen som svarade riktigt bra.

Vi hinner med lite annat också, så klart. I går gjorde vi en utflykt ut i öknen där en qatarier eskorterade oss i hög hastighet ut i det exotiska landskapet. Vi hoppade och skumpade över sanddyner, gled på tvären nerför backar och sladdade i sanden. Till en början kändes det livsfarligt, så klart, men man vande sig efter ett tag och lärde sig hur bilen agerade i sanden. Vi besökte bland annat en utsiktsplats där man kunde se Saudiarabiens kust, och utflykten avslutades med att få se en fantastisk solnedgång över öknen. Nu har man verkligen sett det unika med denna del av världen, och något som är mycket annorlunda mot för hur vi har det hemma.

I dag såg vi också Qatars U23-landslag besegra Iran i fotboll inför en entusiastisk hemmapublik. OS-platser står på spel, både för oss och för qatarierna!

The Torch

Ingen öken utan kameler

Öken

Öken

Solnedgång i öknen

Leave a Reply