Inspiration


I går kväll såg jag inslaget om Thomas Wassberg på TV och det inte utan inspiration. Jag beundrar människor som bara borrar ner huvudet och kör och inte klagar, som övervinner hinder och aldrig ger upp. Att höra hur han tog sig tillbaka från en bilolycka till världseliten var något som jag kände en viss liknelse till, även om jag inte har råkat ut för samma sak. Men har man någon gång varit högst upp på en prispall och inte känner sig klar med sin idrott, då är det för mig självklart att man ska ta sig tillbaka. När jag såg programmet ville jag in i ett gym och kasta skivstänger hit och dit och ut på en bana och springa. Men man får vara lugn och ta det bit för bit. Sakta men säkert jobbar man sig tillbaka.

Rehabiliteringen går helt enligt plan och den ska följas så att inget dumt händer. Min naprapat Johannes Solberg på Teamed har lagt ett utmanande program som ska få mig att komma tillbaka i gott skick efter operationen och hittills känns det bra. Kroppen svarar bra och jag kan redan börja stegra vikterna lite. Jag har börjat sitta på träningscykel och det känns bra, även om det är något utav det tråkigaste man kan göra. Men allt som är träning just nu är kul och det tar mig framåt! Övningarna jag kör är ganska grundläggande, så som benspark, höftlyft och liknande. Muskulaturen i operationsområdet har ju fått sig en liten törn så de ska komma tillbaka till full funktionalitet. Jag har börjat avveckla kryckorna ganska mycket och jag kan gå helt obehindrat. Dock använder jag dem ett litet tag extra ifall någon skulle knuffa till mig när man är ute och spatserar. I dag har det gått tre veckor sedan operationen, tiden går fort!

Jag håller på att plugga till jägarexamen. Jag har alltid haft en ganska nära relation till det via min pappa som jagat sedan ung ålder och har varit med honom på både älg- och fågeljakt. Nu har intresset vaknat på allvar och jag har börjat plugga teorin sedan i somras. Det känns som ett bra tidsfördriv nu när man har lite mer tid när träningsvolymen är lite mindre. Kanske kan den årliga fjällvandringen som görs kombineras med lite ripjakt nästa år! Förhoppningsvis blir det så!

Leave a Reply