Rehabuppdatering


Träningen har intensifierats, om än blygsamt! Rehabiliteringen går mycket bra och jag känner mig inte särskilt begränsad. Jag går helt utan problem och det känns som om jag skulle kunna jogga (men jag avstår ett tag till). Jag är hoppfull och optimistisk. Jag ska ta det fortsatt lugnt och följa planen för rehaben och inte förbigå den. Ett bakslag är det sista jag vill ha och jag har ju ingen särskild brådska med något.

Jag har börjat att springa lite försiktigt i vatten och jag kan cykla i stort sett obehindrat också. Skönt att kunna göra något så pulsen går upp lite. Då känns det som om man tränar lite mer intensivt i alla fall. Häromdagen överraskade jag mig själv också genom att köra lite bänkpress. Jag hade inte kört på i stort sett ett år men jag kände mig pigg och stark och tryckte upp 95 kilo, bara 5 kilo från pers. Kul, för det var verkligen inte vad jag väntade mig! Men i mitt fall verkar det som om ju mindre jag kör i bänk desto starkare är jag. Någon höst har jag kört lite mer regelbundet och då har jag inte klarat lika mycket. Tur för övrigt att den viktigaste styrkan är på plats. 😉

Generellt har kroppen mått väldigt bra efter operationen. Jag är stel och öm i ljumskarna men det är naturligt då jag helt plötsligt med min nyfunna höftrörlighet kommer i lägen som musklerna inte varit i tidigare. Gradvis anpassning är ledordet för att komma ikapp med allting. För en vecka sedan hade jag avstämning med Leif Swärd och det verkade som om allt jag kände var normalt. Det som var väldigt bra var att de skador på labrum som jag hade nu inte kan bli värre för att de benytor som låg och skavde är bortfrästa. Skönt att veta för framtiden att de får chansen att läka ordentligt och att jag investerat i allmänhälsan på lång sikt!

I veckan som var var Johan här och körde och det var kul. Det är bra ös på träningarna nu och grabbarna springer fort! Förra fredagen kom Joel Groth upp från Bollnäs också och hälsade på och sprang 60-ingar. Det är verkligen roligt att se när de tränar tillsammans och dessutom smart med samarbete så att alla blir bättre. Jag längtar tills jag själv är med och öser! Det blev ett par inslag i tv och tidningar kring detta, ni kan se dem nedan.

http://www.st.nu/friidrott/aldrig-funnits-en-sadan-grupp

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/eliten-tranar-i-sundsvall

http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/mittnytt/article2489304.svt

 

IMG_5230.JPG

Leave a Reply