Nya snabba inslag i träningsgruppen


Rehaben går enligt plan. Fyra gånger dagligen gör jag enklare övningar för mina höfter och det känns bra måste jag säga. Jag har inte särskilt ont och rörligheten känns god. Följderna direkt efter operationen har varit mycket bättre än väntat och det är ju såklart skönt. Jag väntade mig att ha ont och skulle ha svårt att gå men det har nästan varit tvärtom. Jag kunde gå relativt normalt efter några dagar och går nu i stort sett obehindrat. Dock har jag kryckorna med mig som ett stöd när jag går längre sträckor för att inte överbelasta höftleden. Jag har också sett de nya röntgenbilderna och nu ser det normalt ut, utan CAM och Pincer. Skönt att ha detta ur världen!

Dock är det tråkigt att inte kunna träna, i synnerhet nu när träningsgruppen här i Sundsvall har fått ett mycket meriterat nytillskott i form av Johan Wissman! Johan, som är en mycket god vän till mig, har numera Håkan som tränare och kommer att på distans följa Håkans träningsprogram och komma upp till Sundsvall med jämna mellanrum för träning tillsammans med oss. Det känns såklart jätteroligt att han börjar träna med oss, av flera skäl; dels för att han är en bra kille, men också för att han har fina kvaliteter som sprinter och grymma meriter som de flesta av oss bara drömmer om. Svenskt rekord på 200 m och 400 m, OS- och VM-finaler, EM-medaljer, listan kan göras lång… Det kommer vara mycket inspiration för oss i gruppen och förhoppningsvis också för friidrotten i Sundsvall som behöver all inspiration den kan få.

Johan är just nu uppe denna vecka och bor hos mig och tränar hårt tillsammans med Tom och Micke med mig som åskådare. Eftersom Nordichallen är uthyrd för inspelning av Gladiatorerna är vi åter utkörda därifrån och får förlägga löpträningen i Timrås NCC-hallen och kulverten. Det ska bli spektakulärt att köra med Johan nere i kulverten och det kommer säkert att bli en upplevelse för honom också. Det var ju inte direkt träningsmöjligheterna som gjorde att han ville börja träna med oss, men de påvra förhållandena till trots så kör han med oss och utesluter inte heller en flytt upp till Sundsvall inom en snar framtid vilket känns ännu häftigare. Som sagt, ett häftigt nytillskott i gruppen och häftigt för friidrotten i Sundsvall. Nu hoppas vi bara att det kommer att bli ännu häftigare i form av den friidrottshall som politikerna har pratat att den blir verklighet. Det fanns ju en politisk enighet om den innan valet.

Leave a Reply