Högt och lågt tempo


Det är avsevärt lugnare på Teneriffa nu än för en vecka sedan. Förra veckan var det tyskar, finnar, norrmän och allt möjligt här men nu har de flesta åkt hem och det är betydligt lugnare på arenan. Det är skönt, men det är samtidigt roligt att se alla andra idrottare som är här och kör. Men nu slipper det i alla fall bli trångt på träningarna, som det var förra torsdagen när finnar och svenskar körde blockstarter ihop i bästa finnkamps-anda.

Sprintträning på Teneriffa

Träningen här har gått in på sin andra vecka. Jag och Johan gjorde ett tufft fosfatpass tillsammans med vår italienske vän Stefano Anceschi och det var en lite högre nivå än förra veckan. Löpningen känns bra och det är kul att köra ihop med dessa båda herrar. Jag körde totalt 16 lopp över 60 m och 75 m och det slet. Några timmar senare var det dags för styrka med en knäböjscirkel och hopp. Tempot är högt!

Mascadalen

Mascadalen

I måndags var det däremot lite lugnare när jag, Håkan, Tom och Micke hyrde en bil och stack ut på en utflykt runt ön. Vi hann med en tur upp mot vulkanen Teide, lunch i La Orotava och en våghalsig bilfärd genom Masca innan vi var hemma. I Masca fick vi punktering på sämsta tänkbara ställe på en riktigt smal serpentinväg i en backe och i en kurva. Håkan gjorde då en riktig Formel1-insats och bytte däcket blixtsnabbt, varpå vi kunde fortsätta vår färd. Dramatiskt! 🙂

I morgon väntar accelerationer och styrka igen. Kul! På söndag bär det av hemåt.

Leave a Reply