På hemmaplan igen


I söndags bar det så åter till Sverige igen. Två veckor gick fort, i synnerhet andra veckan. Första veckan brukar gå i rätt normal takt men andra veckan susar förbi. Förmodligen för att allting första veckan är lite nytt, medan andra veckan har man redan börjat hamna i rutiner när det gäller allting. Sista passet vi gjorde var 4×200 m som gick bra. Jag, Joel, Johan Wissman och Stefano sprang och dessutom Per Jonsson som dock sprang lite kortare. Johan, 400-löpare som han är, plågade sig lite extra genom att springa några 120- och 150 m-lopp medan jag vilade till exempel. Vissa älskar att bada i mjölksyra…

Sprinters på teneriffa

Sprinters på Teneriffa

Den sista träningsveckan gick således på hemmaplan. Åter i Nordichallen där 60m- och 80 m-lopp avverkades i tisdags men också i Bollnäs i torsdags där jag och Håkan gästade SUH och var instruktörer och förevisade sprintträning där för några elever. Ett riktigt bra accelerationspass och ett styrkepass körde vi där och allting gick bra. I styrkepasset tryckte jag upp 110 kg i både frivändning och överstöt och det kändes kul.

I morgon väntar det sista passet för den här perioden och det känns ganska bra. Kroppen börjar må som den brukar göra när man kört stenhårt i tre veckor så lite vila och återhämtning kommer mycket lägligt. Mycket kaffe och Vinterstudion blir en bra uppladdning för eftermiddagens drabbning på 4×200 m!

Stefan Tärnhuvud

Knäböj i Nordic

Leave a Reply