Lägerliv


För drygt en vecka sedan stack jag iväg på träningsläger till Teneriffa tillsammans med min träningsgrupp från Sundsvall och ett gäng duktiga friidrottare från bland annat Stockholm, Bollnäs och Helsingborg. Teneriffa är en plats som jag har varit på läger på många gånger och man börjar känna sig ganska hemma här i omgivningen nu. Playa de las Americas, där vi bor, är extremt turistig och överallt är det britter, skandinaver och tyskar som kommit hit för att få en paus från vintern hemma. Men Teneriffa är också en mycket bra plats att förlägga sitt träningsläger på. Vädret är stabilt, träningsfaciliteterna fina och många andra friidrottare från Europa brukar åka hit vilket är kul. Bland annat var hela det tyska stafettlaget över 4×100 m här tidigare och det var kul att se.

Jag som inte ska tävla inne tar det fortsatt lugnt i min träning. Inte lugnt så som att träningen är lågintensiv utan lugn så som att den inte forcerar mot en inomhussäsong. Tom och jag tränar ganska olikt nu där han har mycket kvalitet och korta snabba lopp medan jag fortfarande kör ganska mycket mängd med kort vila. Johan Wissman och jag delar rum och vi delar också all träning under de här två veckorna vilket är kul! Vi har hittills hunnit med att i tisdags springa 60 m-lopp och torsdags accelerationer. Allting har gått bra och kroppen mår riktigt bra av värmen och alla övningar blir lite lättare att göra. En kul sak som hände i fjol var att alla resultat i hopp vi körde ökade markant när vi kom ner hit. Så var det även i år. I tiosteg, femsteg och tresteg kunde ett par decimeter läggas på och jag var och nosade på pers i både fem- och tresteg. Nästa vecka blir det en ny attack!

I torsdags fyllde jag också 29 år och då var vi ett gäng som var ute och åt på en japansk restaurang i närheten. Där finns en stor teppanyakihäll där en kock står och härjar runt och lagar maten åt oss framför våra ögon. Snabbt och flinkt tillagar han grymma rätter och det är en fröjd att både se och äta. Inte dumt alls! Stort tack till alla som hörde av sig och grattade, det värmer!

Leave a Reply