God fortsättning


Hoppas att ni har haft en trevlig jul! Jag var traditionsenligt i Matfors med familjen och i år var även Pernilla hos oss för första gången. Jättemysigt att få ha med henne i julfirandet naturligtvis och det var välkommet när vädret och snön inte alls visar sig och därmed gör julen lite gråare. Nu var det alltså lite extra skånsk närvaro på julafton, inte bara av Pernilla utan också utav rökt ål på julbordet vilket var en nyhet och en positiv sådan.

Julen är en skön högtid med ledighet från jobb och allmän stillsamhet. Träningen har dock varit allt annat än stillsam. Dagen innan julafton var det ett dubbelpass med 20 st 60 m-lopp med 90″ vila och styrka på eftermiddagen. Julafton var lugn och ledig men juldagen innehöll ett tufft accelerationspass med motståndslopp och blockstarter och annandagen ett tufft styrkepass. 60-loppen som gjordes den 23 december var riktigt bra och tekniken börjar komma mer och mer på sin plats. Fortfarande är man lite märkt av all styrka man har gjort. Eftersom jag inte ska tävla inomhus så har vi prioriterat rätt mycket grundträning och försökt etablera några grundkvaliteter lite extra. Knäböj har varit en sådan kvalitet till exempel och den satsningen började betala sig redan häromdagen när jag med lätthet tvingade upp 152,5 kg vilket var ett nytt pers, om än med 2,5 kg. Dock kändes det så lätt att jag tror att vidare putsningar av det är att vänta framöver. Man känner sig lite som en traktor för tillfället, stark i gymmet och kan jobba länge på banan, men lite oexplosiv och trög när det kommer till hopp och liknande.

I morgon är det dags för längre lopp, nämligen 300 m. Det är en form av träning som inte direkt går hand i hand med min nyfunna styrka i gymmet, men vem har sagt att det ska vara lätt att träna?

Leave a Reply