Gott avslut och bra början


2014 har startat på ett mycket bra sätt. Nyårsafton tillbringades nere i Skåne hos Pernilla där vi på tu man hand lagade mat och skålade in det nya året tillsammans. Pernilla hade komponerat en riktigt fin trerättersmeny som smakade riktigt bra. Hon stod också för det mesta av matlagningen men jag var inte helt utan arbetsuppgifter! Bland annat öppnade jag vinflaskan vilket inte är helt oviktigt en kväll som denna. 🙂 Innan nyåret tränade vi självklart och jag körde ett styrkepass med lite ryck och hopp. Passet gick bra och det var skönt att avsluta 2013 med ett bra pass i gymmet.

2014 inleddes med en vilodag men dagen efter var det dags igen för lite motståndsaccelerationer och blockstarter. Eftersom jag inte ska genomföra någon inomhussäsong nu i vinter är teknik och känsla i fokus, jämfört med förra vintern där inomhus-EM hägrade. Det känns skönt att kunna ta det lugnt och kunna vässa på tekniken ytterligare, något som gick väldigt bra i fjol då fem hundradelar skalades av från 60 m-perset.

2014 har även inletts med ett personligt rekord. I går var det dags för ett försök att förbättra de 152,5 kg jag betvingade i knäböjsburen i Nordic förra veckan. Inledningsvis i passet var det hopp och där förbättrade jag först förra veckans resultat i tiosteg med 70 cm så bevisligen går träningsutveckligen åt helt rätt håll. Väl inne i gymmet sedan gjorde jag 3×125, 2×147,5, 1×150 och 1×155 kg. Sista lyftet var relativt lätt och jag tror att en ytterligare ökning inte är helt omöjlig. Det kommer jag dock inte att ta reda på för det här var det sista passet med maxstyrkan innan vi i nästa period går över mer mot att utveckla power och snabbhet. Men en ökning på fem kilo i knäböjen kan i alla fall noteras och det är kul att utvecklingen fortsätter. När jag klarade 150 kg i fjol så var det precis att jag klarade, men nu var 155 med mersmak!

I dag väntar det absolut sista passet för den här perioden. Några 300-ingar står emellan mig och viloveckan vilket ska bli skönt, för att sedan åka på träningsläger på Teneriffa. Mycket välkommet!

Leave a Reply