En vecka av återhämtning


Ett tufft pass på fredagseftermiddagen följdes upp av ett tufft hamstringspass på lördagen. I lördags genomfördes nog det tuffaste hamstringspasset jag gjort någonsin. När jag körde Yo-Yo som sista övning var baksidorna så trötta av all träning genomförd den senaste timmen att jag med nöd och näppe lyckades få upp fötterna. Då hade jag innan kört bl.a finnen, raka marklyft, powersprintmaskinen och andra gottiga excentriska övningar. Kort sagt, en kanonad av övningar för hamstrings. Jag har idag fortfarande träningsvärk där, jag hoppas verkligen den försvinner snart.

Söndagen är ju som tidigare nämnt vilodagen och detta bör helgas. Själv tillbringade jag en stor del av förmiddagen i soffläge tittandes på herrarnas alpina åkning från Sölden. På eftermiddagen bjöds det på middag hos föräldrarna ute i Matfors, en söndagsstek serverades, passligt nog. Min systers lilla pojk Leo var bråkig och skrek till och från, men mitt i allting så sken han upp och skrattade. Det är konstigt, ena sekunden hur glad som helst, nästa sekund, fullständigt förkrossad. Lite charmigt är det dock, speciellt när han skrattar…

Den här veckan bjuder på träning av mycket lugn karaktär. Fyra veckors grundträning har ju passerat och nästa vecka börjar tre nya veckor fulla med utmaningar. Konceptet följer det tidigare framgångsrika, tre löppass i veckan med fosfatlopp, accelerationer och sprintuthållighet, kombinerat med två lyftpass och två hoppass. Därtill häck, gymnastik, kettlebells och liknande. Håkan skickade programmet häromdagen och det såg lovande ut. Man har tålamod att hålla på med kondition och den typen av träning i ungefär tre-fyra veckor, sedan vill man gå vidare. Nu dröjer det ett år till nästa gång man kör och det känns alldeles förträffligt. Nu vill man börja köra 60-ingar och tunga accelerationer!

Nu väntar matlagning och en lugn kväll. Ett par Wordfeud-matcher skall besvaras, till exempel.

Leave a Reply