Fredagsmys


Halvvägs genom träningspasset i grustaget

Fredagkväll

En sämre start på morgonen kan man ha. Soffan, alpint på TV (äntligen!) och dessutom en stor kopp kaffe. Snart bär det av till Nordic för det sista träningspasset för de här tre veckorna och då skall återigen hamstrings mosas, och det rejält. Förra veckan och gången innan dess var det inte långt ifrån att man behövde rollator för att ta sig fram. Vi får se om hamstrings har anpassat sig något den här gången eller om det känns lika smärtsamt imorgon!

I går så var det första passet i den berömda, och mytomspunna, grusgropen. Åtskilliga är de män som som prövat sin styrka där ute, och nästan lika många är de som har fallit. Med en ganska tuff attityd (vissa kanske skulle säga naiv) gick jag fram mot den branta backen inför årets första pass och satte av. Fyra serier med fyra lopp i varje skulle avverkas, med en arbetstid på sex-sju sekunder och två minuters vila mellan varje och sex minuter mellan var fjärde. De fyra första var inga problem, de fyra efterföljande inte heller några problem, snarare tvärtom! Lopp fem till åtta gick vidunderligt fort och gruset sprutade hej vilt ute i den norrländska vildmarken. Efter en kortare vila var det dags för fyra nya, och då kom tröttheten ikapp. De tre sista metrarna i varje lopp var totalstumma och frekvensen sjönk helt, och tiderna och så. Jag funderade på hur jag över huvud taget skulle klara de fyra sista, med tanke på att jag vinglade när jag gick ner för backen för de nya loppen. Det gick dock, och när solen sjönk mellan tallarna lyckades jag avsluta passet med flaggan i topp. Jag blev påmind om varför det där passet kan vara så otroligt jobbigt. Att springa i sand i en uppförsbacke är tungt!

Min vän Johannes var med och coachade igår, väldigt snällt av honom att rycka in. Ett pass av det där slaget vill man inte göra själv. Tack för det!

Kvällen avslutades med en sväng till SAK för att coacha tillbaka lite när Johannes körde lyftning. Sedan styrdes kosan mot min lägenhet för lammfärsbiffar med rotfrukter. Behöver jag säga att det var nåjävulskt gott? Man var inte kaxig när man lade sig i soffan efter ett tufft pass och en tuff måltid.

Den alpina säsongen är som sagt igång och jag har längtat! Skidåkning, både på längden och tvären, tillsammans med en kaffekopp är ett svårslaget helgnöje. Andra åker idag börjar efter kl 12. Bäst jag sticker iväg och tränar nu!

2 thoughts on “Fredagsmys

  1. Hej. Har för mig att jag har läst att du använder dig av five fingers? Använder du dem ofta, och till vilka träningar? Är själv friidrottare och funderar på att köpa mig ett par 🙂

    • Hej!
      Jajjemän, jag använder FiveFingers och kör faktiskt det mesta med dem. Jag tror jag har gjort allting i dem, allting ifrån att springa 60-ingar på träning till att göra tunga knäböj. Jag tycker de är speciellt bra när man kör hoppstyrka eller häck. Att dessutom springa stegringslopp i dem gör att fötterna värms upp riktigt bra. Jag kan varmt rekommendera dem, men var försiktig och stegra användandet. Man kommer få ordentlig träningsvärk i början.
      Lycka till!

Leave a Reply