Arbetsdag


Ytterligare en vecka avslutad med träning och i dag väntar vila. I lördags var jag och Micke i grusgropen och kämpade på i kylan och det gick riktigt bra. I går så stod ett annat roligt pass på programmet, nämligen 3x5x1′ på löpband med 15-17-19 km/h. Trots att tempot var lite högre än i förra veckan så tog vi oss igenom det, dock inte utan ansträngning. Min puls var uppe på 190 strax innan sista loppet. Passet körde vi på Teamed som har ett riktigt fint gym och löpband att använda.

Minutlopp på gång!

I dag väntar jobb på SSG hela dagen, en viss kontrast mot tisdagen till exempel som innehåller två pass. Men den kontrasten är ganska skön och dessutom nyttig. Det är skönt att ha något annat att lägga tankarna på när man inte tränar.

I går nåddes jag av vetskapen att en av mina stora förebilder inom friidrott har valt att avsluta sin karriär, nämligen Brigitte Foster Hylton. Brigitte träffade jag för första gången 2003 när jag åkte till Jamaica som 18-åring och skulle vara där och träna med Stephen Francis grupp i en månads tid. Jag kände mig ganska vilsen bitvis när jag var där, med Brigitte förbarmade sig över mig och hjälpte mig med mycket, allt ifrån skjuts till träningarna till att åka på utflykter på lediga dagar och stötta i träningsövningar. Hon var en av de i gruppen (som bland andra innehöll Asafa Powell, Michael Frater, Nesta Carter, Germaine Mason, Sherone Simpson m.fl.) som tränade absolut hårdast och hon hade ett otroligt engagemang vilket har gett mig mycket inspiration. Speciellt nu på senare år när hon har efter allvarliga skador lyckats ta sig tillbaka upp till den absoluta världstoppen, dessutom i en ålder över 30 år.

Hon och Stephen Francis har gjort ett fantastiskt jobb och Brigitte var med från början när den “jamaicanska revolutionen” startade. Brigitte har betytt väldigt mycket för mitt friidrottande och hon kan se tillbaka på en fantastisk karriär nu när hon drar sig tillbaka från tävlingsbanorna vid 38 års ålder.

Här är Brigittes efterlängtade VM-guld i Berlin 2009 vilket är absolut värt att titta på. Mycket känslor utlovas. http://www.youtube.com/watch?v=Ln9Mh5ei7I0

Leave a Reply