Första blocket avslutat.


En lugnare träningsvecka är påbörjad. Tre veckor av oglamourös grundträning är avslutad och skall om en vecka ersättas med ett nytt treveckorsblock med grundträning, dock av lite glamourösare karaktär. Borta är de sandiga och smutsiga loppen i grusgropen och istället kommer 60 m-lopp och tunga motståndsaccelerationer in. Att träna samma typ av träning i tre veckor är ganska lagom. I synnerhet i den här tiden på året. Efter tre veckor börjar man tröttna lite på konditionsträning och allmänstyrka och vill ersätta det med mer sprinterlik sådan. Motståndsaccelerationerna ser jag särskilt fram emot, det har jag längtat efter att göra.

Snöslasket som kommit gör det dessutom svårare att träna ute.

Snö i Sundsvall

Det sista hårda passet innan vilan gick bra. 5×200 m på 26″ med 5′ i vila. Jag och Micke öste på nere i kulverten som aldrig förr. Senast vi var där nere och sprang var 300-ingar på programmet, varför 200 m helt plötsligt kändes kort. Med bara fem minuter mellan loppen blev det ändå ganska tufft, i synnerhet när jag råkade lägga lopp nummer två på 24,9. Det hela löste sig ändå bra, och ingen spya blev det. 🙂

I dag är det vilodag och då har dagen tillbringats i Stockholm med anledning av jobbet, vilket har varit intressant. Jag har inte flugit på snart tre veckor så det började bli dags. 🙂 Reseabsintensen började göra sig påmind. I januari väntar dock nästa stora resa då ett träningsläger på Teneriffa står på agendan tillsammans med Håkan, Micke, Tom samt några andra kompetenta sprinters från Sverige.

One thought on “Första blocket avslutat.

Leave a Reply