Under the african sun


Som tidigare nämnt är jag på plats nere i Sydafrika, med begränsad tillgång till internet. Allt är dock fint, träningen rullar på och värmen trycker något så kopiöst. Idag är det 37 grader varmt här nere, och det känns. Svetten rinner konstant och tempot i staden känns lite lägre. På arenan var det inte många som tränade idag, det kan förvisso förklaras i att det är söndag, att gymmet har stängt och att många helgar vilodagen.

Sydafrika är ett märkligt land på många sätt, men också otroligt på lika många sätt. Kontrasterna är tydliga. När vi landade på Kapstadens flygplats körde vi i rask takt ut mot Stellenbosch där vi befinner oss och när vi åkte på motorvägen passerar vi en stor kåkstad. 20 minuter senare är vi inne i Stellenbosch som är betydligt mer välmående med vackra vingårdar runt omkring och ser ut som vilken västerländsk stad som helst. I går åkte vi in till Kapstaden och tog en kaffe på atlantsidan vid Camps Bay och då fick man förnimmelser från Medelhavet. Dock har allt sin egna, och fina, afrikanska touch.

I eftermiddag skall Pernilla med följe springa tuffa lopp i den heta afrikanska solen. Det blir spännande, håll tummarna!

Leave a Reply