Åter på svensk mark


Så var man åter hemma i Sverige efter drygt tre veckor under en het afrikansk sol. De sista dagarna var otroligt varma, närmare 40 grader. Jag hade födelsedag dagen innan vi åkte hem och det var utan tvekan den varmaste födelsedagen jag firat. -30 har det varit ett par gånger, men aldrig plus 40…

Hur som helst, så var det riktigt bra där nere. Fantastiska träningsförutsättningar, god mat, goda vänner och en bra stämning gjorde det till ett mycket bra läger. Det är svårt att få det bättre på något sätt än i Sydafrika. Miljön är häftig också, höga berg omringar arenan och på gräskullarna växer vinrankorna. Dessutom på arenan går det omkring toppfriidrottare. Kan det bli bättre?

Jag firade som tidigare nämnt min födelsedag där nere. Hela 27 år har man blivit, det är lite svårt att tro att man blivit så gammal, men så är det. Jag blev riktigt bortskämd och uppvaktad. Pernilla hade ordnat så dagen blev jättefin med en fin present och en kanonmiddag på kvällen. Dessutom blev det en furstlig frukost på ett guesthouse i närheten. Det kunde inte bli särskilt mycket bättre, tack för det!. Idag hade jag min familj på besök i lägenheten för lite uppvaktning på hemmaplan och ett försenat firande.

Idag var det lite lugnare träning i Nordichallen. Några korta gräslopp, back to backs stod på programmet och imorgon väntar lite styrka. Som det stod i tidningen idag kommer inomhussäsongen bli mycket begränsad, om det ens blir någon. Sommaren känns mycket viktigare än vintern och därför kommer jag med största sannolikhet skippa inomhussäsongen i förmån för sommaren och träna på istället. Det känns smart när EM går så pass tidigt.

Nu ska det bli ett mer frekvent bloggande när man har tillgång till bra internet. På återhörande!

One thought on “Åter på svensk mark

Leave a Reply