Tillbaka i landslaget!


Så här i början av juni har mycket hänt. Maj bjöd på ett mycket bra träningsläger på Gloria Sports Arena i Turkiet, som hade det mesta man kunde önska sig i träningslägerväg med fina träningsmöjligheter, bra mat och vackert väder. Jag var där i nio dagar och hade både Pernilla och Siri med mig, vilket såklart var kul. För Siris del var det det första träningslägret, men säkerligen inte det sista. Träningen gick bra där nere och kvaliteten på loppen var högre än hemma, precis som det ska vara när man är iväg på läger.

Under träningslägret fick jag en mycket rolig nyhet, jag är tillbaka i landslagets stafettsatsning mot EM 2018. Senast jag hade på mig landslagströjan var på EM 2014 när jag sprang andrasträckan i stafettlaget, och där och då hade jag så klart ingen aning om att det skulle dröja så länge innan jag fick chansen igen. Efter hemkomst till Sverige blev jag kallad till två stafetträningar, och efter det blev jag uttagen till årets första landslagsstafett i Oslo den 30 maj. Att återigen få springa i landslagsdräkt gör mig mycket stolt. Innan mitt skadeavbräck hade jag gjort seniorlandslagsuppdrag varje år sedan 2005, och därför kändes det såklart väldigt speciellt att återigen stå i blågult. Jag är väldigt stolt över att jag faktiskt har lyckats ta mig tillbaka och konkurrera om en landslagsplats, och faktiskt ta en, efter skador och operationer. Att ge upp har aldrig varit ett alternativ, och att nu se att hårt arbete lönar sig och att man når sina mål gör mig motiverad.

Den första stafetten gick bra, och Sverige vann. Det var en riktigt kul och skön känsla att få flyga fram på bortre lång med pinnen i handen. Att vi dessutom vann gjorde inte saken sämre, och stämningen i laget var lättsam och bra. Nu väntar nästa lopp i Genève på lördag, och mitt mål är att behålla stafettplatsen till sommarens EM i Berlin!

På onsdag väntar årets andra tävling, nämligen 100 m i Skara. På stafettävlingen sprang jag 100 m efter stafetten, och det var ett lite spänt och orytmiskt lopp. Första loppet för säsongen brukar sällan vara det bästa. På onsdag blir det två race i bästa möjliga motstånd, och det ska bli riktigt kul! Formen känns bra och jag har sprungit fort på träning. Målet är att kapa lite tid från loppet Oslo, och är bara väder och vind med mig så ska det nog kunna uppfyllas!

Stefan Tärnhuvud - Landslaget 4x100 m

Tillbaka i landslaget och överst på pallen! Foto: Clean Air Games

Leave a Reply