Fortsatt finslipning


Den andra träningsperioden efter SM är igång, och även den sista där vi tränar under sjudagarsveckor. När träningen går mot mer kvalitet och mer vila behövs, går vi istället in på tiodagarsveckor för att vara fräschare till sprintpassen. Det innebär att träningen just nu är tuff på alla sätt med relativt stor volym, hög kvalitet och tätt mellan passen. Just nu ligger vi på tre löppass i veckan, två styrkepass och ett återhämtningspass vilket gör att vilodagen på söndagar är väl emotsedd. Träningen går dock bra och känslan är fortsatt fin efter den korta men roliga inomhussäsongen. I måndags avverkades ett accelerationspass med några snabba lopp tillsammans med Hammarbys snabbaste man Tony Darkwah. Vi är ett bra gäng som kör ihop nu, och är man inte på hugget på träningarna hamnar man lätt efter. Konkurrens gör att man utvecklas!

I slutet av april åker vi på träningsläger till Turkiet under tio dagar för att få höja kvaliteten lite inför säsongen. Vintern i Sundsvall har varit sträng, och därför känns vårens träningsläger lite extra efterlängtat. Gloria Sports Arena utanför Antalya är ett nytt ställe för mig att träna på, så det ska bli spännande att se vad de erbjuder. Jag har hört mycket gott från de som har besökt det, vilket känns lovande.

Tiden går fort och det är mindre än två månader tills det är dags att gå ner i startblocken igen. Höjdpunkten för året är EM i Berlin i augusti och målet är att kvalificera sig både individuellt och i stafetten. Lite känsla för tävlandet fick jag nyss när jag såg dokumentären om Sanna Kallur på TV. En stor idrottskvinna med en makalös karriär som ger stor inspiration!

Leave a Reply