På väg mot sommaren


Snön smälter, dagarna blir längre och träningen hårdare. Våren är här, i alla fall den tidiga delen av den och resan mot sommaren har börjat. Inomhussäsongen tog slut sista helgen i februari med SM, och det blev en lyckosam sådan. Jag kvalificerade mig till min åttonde SM-final på 60 m, och slutade där sjua. Jag var inte helt nöjd med placeringen direkt efter loppet, men med lite distans till tävlingen så känner jag ändå att jag gjorde en bra insats. Kroppen kändes bra under dagen och i försöken kvalificerade jag mig vidare till nästa omgång utan större problem. Nivån på svensk sprint är hög just nu, och att ta sig till final i min första riktiga säsong sedan 2014 tycker jag är en stor framgång. Jag var redo att springa fort i finalen och allting kändes mycket bra, men i finalen hade jag en ganska dålig reaktion och kom efter direkt. På 60 m får man inte göra några misstag, och jag kom ihåg att jag hann tänka: “Ska de inte skjuta snart?” när jag stod redo, och då gick skottet. Om tankarna är på annat håll, så startar man inte bra. En viktig lärdom att hålla fokus på rätt saker.

Med en sjundeplats på SM i bagaget tog jag mig en veckas välförtjänt vila innan träningen började för sommaren. Direkt efter finalen började jag känna ett sug att träna hårt och lägga upp en plan mot 100 m sommaren 2017. Jag och coach Håkan analyserade höstens och vinterns träning och kunde konstatera att den fysiska formen är mycket bra. Jag har gått framåt i många tester, tekniken finns där och kroppen håller fullt ut. Dock är det fortfarande lite för långa markkontakttider i toppfartslöpningen, och där tappar jag tid. Därför ska vi under våren försöka utveckla den förmågan.

Träningen har börjat bra sedan vi startade upp. Det var lite ovant att träna med ökad volym när man har varit i tävlingsläge ett tag. Men kroppen vänjer sig snabbt, och redan i går när den andra veckan tog vid så kändes det lättare. Oavsett så är det riktigt kul att köra och riktigt kul att träna sig trött. Dessutom tillsammans med träningsgruppen som alltid inspirerar en att göra sitt bästa!

Allt från SM kan läsas här.

Leave a Reply