På plats i Portugal


Nu är jag på plats i Albufeira på den portugisiska sydkusten. Som svensk måste jag avlägga rapport kring vädret och ligger på runt 25 grader med sol, dock med en lätt molnighet. Ideala förhållanden för att träna naturligtvis och man känner verkligen en kick med att komma hit ner jämfört med att träna hemma. Det var lite bistert väder när vi lämnade Sundsvall på fredagskvällen så kontrasten blev verkligen stor när vi hamnade här. Planet ner till Portugal var fullastad med idel bekanta personer. Förutom flera andra friidrottare innehöll det två gamla lärare till mig samt en bekant från Accidenstryckeriet i Sundsvall. Det är en liten värld, vill jag lova.

I går ringde klockan 04:00 på hotellet på Arlanda så det blev en lång dag. Som tur var bjöd gårdagen inte på några större äventyr. En liten lätt rekognoscering av området samt titta på lite träning på den intilliggande arenan. En ganska bra lördag tycker jag. Söndagen blir inte mycket annorlunda förutom att jag själv skall träna lite lätt på eftermiddagen. Anledningen till denna slappa inledning är att vi är mellan två träningsperioder som innehåller tre dagars vila. I morgon drar vi dock igång igen med blockstarter. Passet kommer säkert bli riktigt bra då vinterns 60-raket och min jamaicaföljeslagare Tom Kling-Baptiste och häckfantomen och IVM-deltagaren Philip Nossmy har aviserat närvaro bland annat. Jag återkommer med en rapport efter det.

Det är brutalt med folk här nere. Det ryktas om en kulmen på onsdag med en bit över 200 deltagare på plats. Inte nog med det så är hotellet fullt med tyska och portugisiska turister så om man är sällskapssjuk så behöver man inte lida särskilt länge.

Nu ska jag göra någonting annat än att sitta vid datorn, kanske gå ut i solen eller något. Vi hörs!

One thought on “På plats i Portugal

Leave a Reply