Onsdags- och torsdagsmys


Nordichallen väntar på accelerationsträning

Vad kan man bättre ägna onsdagskvällen åt än 4x4x25 m med nio kilos motstånd? Naturligtvis är ingenting bättre. Jag gillar motståndsaccelerationer, man får en skön känsla och i och med motståndet hinner man med att tänka ordentligt på att ligga på och dra foten flackt. Gårdagens träning var inget undantag. 16 lopp senare med sex stycken efterföljande längre lopp var man ganska mosig i huvudet. Inte så konstigt det, passet tog två och en halv timme.

Men det hindrade mig inte från att göra ett riktigt bra styrkepass idag. Efter lite inledande hopp var det dags för frivändning där 117,5 kilo vändes upp, trots en rätt trött Tärnhuvudsk kropp som vaknade i morse. Endast 2,5 kilo från pers, nästa vecka ska jag försöka mig på att tangera det.

I morgon och på lördag väntar en sprintuppföljning i Stockholm med mina sprinterkollegor i landslaget. Tillsammans ska vi lägga upp riktlinjerna inför sommarens stafetter och få lite inspiration. Det blir roligt, och framför allt är det bra att det finns en uttalad satsning på kortsprint. Det känns som att det finns material just nu.

Leave a Reply