När Norrland frös till is


Det verkar som var jag tittar på OS inte spelar någon roll, ändå. Marcus Hellner tog ett guld och Johan Olsson på en hedrande tredjeplats när jag var hos min syster och tittade. Eller kan det vara så att jag måste vara hos min syster för att Marcus Hellner ska lyckas i OS? I dag när jag tittade från min egen soffa gick det inte så bra för honom, men sprinttjejerna tog silver. Jag vet varken ut eller in längre…

Apropå det var Hellners lopp häromdagen en riktig rysare. Han och Södergren gjorde en fantastiskt jobb när de hjälpte Johan Olsson i hans jakt efter guldet. Tack och lov blev han belönad med ett brons efter sin soloräd. Hatten av!

OS är ju helt fantastiskt. Det kommer bli riktigt tomt när det slutar. Förhoppningsvis finns det mesta kvar på SVT Play en stund och det kan nog lindra den värsta abstinensen. Men det är så skönt att slå på TV:n och titta på skicross, en sport man inte vet så mycket om, men ändå uppskattar.

Johan Ejeborg på SVT-sporten är ett geni. Han gör ett fantastiskt jobb med sina imitationer i SVT:s Vinterstudion. För de som inte sett dem rekommenderar jag en titt här. Njut! Det är underhållning i världsklass. Han gör bland annat en mycket godkänd imitation av Radio Västernorrlands egen Christer Jonasson. Stort!

I helgen är det dags för vinterns stora begivenhet nämligen SM. Tom Kling Baptiste slog till med en riktig kanontid på helgens JSM och kommer säkert jätteladdad till Sätrahallen i Stockholm. Det blir en tuff utmaning och jag hoppas göra säsongens bästa lopp i finalen där. Dagens träning var ganska lugn. Lite blockstarter samt några längre lopp från block upp till 80 m. Det kändes bra. Hittills i år har jag haft ojämna lopp men nu känns det som om det börjar klaffa lite.

Nu börjar jag längta till våren rätt ordentligt. Det är snö så långt ögat når, det blåser och är i detta nu -26 grader ute. Det värsta är att man börjar bli helt acklimatiserad med kylan att det känns som om det inte spelar någon roll längre. När jag gick ut från träningen idag utan mössa så reflekterade jag inte ens att det var kallt. När jag satte mig i BMW:n visade den -24 grader ute. Jag tror vi får fira Midsommar i snowjoggings i år.

Här tror jag det finns en bil under någonstans. Dock inte min…

One thought on “När Norrland frös till is

  1. Ejeborg har verkligen slagit igenom! Programmet “Uppvärmningen” bör finnas på alla SVTs större sportevenemang.

    Igår var jag tvungen att skriva ett inlägg på deras FB-sida.

Leave a Reply