Jakt på tid och älg


Efter sju veckors hård oavbruten träning fick vi en efterlängtad vilovecka. Gruppen hade kört stenhårt under den här grundträningsperioden och det var verkligen dags för lite fysisk och psykisk återhämtning efter en träningsperiod som var bland de längsta som jag har upplevt. Det känns verkligen i kroppen när man är sliten. Det värker lite här och var, allting går lite långsammare i rörelserna och man får kämpa lite mer för att få kroppen i ett bra skick, speciellt under de pass där det krävs lite extra. I söndags körde jag det första sprintpasset efter viloveckan och det var stor skillnad. En betydligt kortare uppvärmning krävdes och direkt kände man att man kunde ha en annan rapphet i benen jämfört med de tidigare passen. Löpningen kändes väldigt bra så jag ser fram emot resten av perioden som innebär lite snabbare löpning än föregående period. Bland annat ska spikskorna dammas av för första gången på 1,5 år. Inte så dumt!

Planen för 2016 ligger fast med fokus på sommaren med EM och OS. Jag har ambitionen att inte lägga något större krut på inomhussäsongen, kanske något enstaka lopp om allting känns under kontroll. Istället satsar jag på ett längre läger i USA i vår med några tävlingar tidigt, kanske redan i april. EM går tidigt och det är viktigt att komma i en bra form tidigt för det. 

I somras tog jag jägarexamen och i höst har jag vid några tillfällen varit ute tillsammans med min pappa och jagat. Utdelningen har hittills varit ganska blygsam, men det har ändå varit kul och lärorikt. Vi har haft vackra soliga dagar i oktober med varmt väder och frisk klar luft. Första gången för säsongen var det nära älg med en hund som skällde ståndskall bara några 100 m bort, dock utan resultat. I söndags var jag ute för sista gången i år och det var lite småtuffa förutsättningar som erbjöds i skogen. Snön hade fallit och det blåste en del och var lite kallt. Snön gör istället att man får lite andra parametrar att gå på i jakten och vi såg en hel del färska spår i skogen. Tyvärr låg vi hela tiden några minuter bakom så ingen älg denna gång, men lite rikare på erfarenheter i alla fall!

  

Leave a Reply