Intensifierad träning


I bra precis tre veckor har jag varit borta från Sverige nu, och det är stor skillnad på min skada sedan jag åkte. Samma dag som jag åkte fick jag klartecken att börja jogga och stegra träningen lite, men jag hade fortfarande ganska ont i senan och i benet runt omkring, framför allt när senan aktiverades. Nu när jag har tränat i cirka tre veckor så har det blivit en stor utveckling. Träningen, värmen och avslappningen verkar ha gjort gott, för jag joggar ganska bra i normal fart, kan köra grundläggande styrkeövningar och tuffa intervaller på cykel. Det är fantastiskt skönt att kunna träna sig trött och någorlunda normalt, och det bästa är att utvecklingen har gått framåt. Försiktighet är dock fortsatt ledordet. Träningen går i två och tre dagarscykler med en dags vila emellan och det är för att ge senan ordentligt med dit att återhämta sig efter den ökade belastningen som blivit efter de inledande sex veckornas mycket försiktiga rehabilitering.

Lite hinner man med att se under tiden man är här också. I förra veckan var vi och besökte Myakka River State Park där bland annat alligatorer utlovades, och vi blev inte besvikna. När vi väntade på att båten som skulle gå längs Myakka River skulle gå gick vi en liten vända i den natursköna parken, och vid en liten rastplats låg en rejäl alligator och solade sig. Ingen dålig syn! På den efterföljande båtturen så såg vi mest nosen på dem strax ovanför vattenytan, så den lilla promenaden visade sig vara väl värt besväret. Men det var i alla fall skönt att få ut och åka lite båt. I dag när vi besökte Anna-Maria Island så simmade det runt en delfin när vi badade och kryssade mellan fiskar och pelikaner, och framför allt har vi mycket tvättbjörnar där vi bor. Djurlivet är påtagligt, vill jag lova.

När vi är i USA brukar vi också få besök av vår amerikanske vän och tränare Carl Valle. Carl träffade jag 2008 i Finland på en tävling och efter det har han varit en flitig gäst på Wind Sprint och en god vän till mig och Håkan. Nu flög han ner från Boston och var i tre dagar med oss. Kul!

Alligator i Myakka

Alligator i Myakka

Myakka River State Park

Myakka River State Park

Båtfärd i Myakka

Båtfärd i Myakka

Chins på IMG

Chins på IMG

Stjärnbaneret

Stjärnbaneret

Delfin - Anna Maria ISland

Delfin – Anna Maria Island

 

Leave a Reply