Livet på läger


I morgon är det vilodag efter tre dagars träning på IMG Academy. Träningen går fortsatt bra och joggen har utökats något från 2×20 m till 4×20 m. Dubbel dos alltså. Fortfarande är det på en ganska blygsam nivå, men jag kan meddela att jag njuter för varje löpsteg jag tar. Att få springa barfota på gräs är gudomligt skönt, speciellt när man varit ifrån löpning sedan i början av februari!

Ett av passen som jag kör är trappgång. Det blir lite som accelerationsträning då jag går upp för trappan med höga knän, lätt böjd överkropp och försöker vara aktiv med fötter och knän. Känslan är nästan som i en acceleration och det känns bra att kunna göra det och hålla lite liv i den förmågan. Oavsett hur det blir i sommar så vill jag tävla nästa vinter på 60 m. Inomhus-VM går i Portland, USA och ett VM har jag aldrig gjort så det vore kanske ett lämpligt mål att ta sikte mot. Säkert en mäktig upplevelse.

De andra tränar på bra här och tempot är högt. Häromdagen avverkades ett stenhårt löppass där samtliga låg utslagna efteråt. Förhållandena var utsökta med 25 grader och lätt medvind och jag blev otroligt sugen att springa tillsammans med dem. Det svider att inte kunna vara med, men samtidigt fylls jag med mycket inspiration av att se dem träna hårt.

Dagarna på IMG Academy är ganska enkla. Vi bor riktigt bra i små lägenheter med självhushåll, men äter alla måltider i en matsal på området. Maten är väldigt bra och varierad och och vi har aldrig ätit samma mat två gånger. Det är precis så här man vill ha det när man är på läger, ett lättsamt liv där man kan koncentrera sig bara på träningen och höja kvaliteten där. Hemma har man mycket saker att hantera, och många störningsmoment gör att man tränar och återhämtar sig sämre. En god balans är viktig för att kunna prestera på hög nivå och hålla sig skadefri. Läger är en viktig pusselbit för att kunna göra just det, och det gör det väldigt skönt att vara här. För min del innebär det att stegra rehaben och öka belastningen på senan något. Helt klart ett annorlunda läger, men ack så viktigt.

Leave a Reply