Första passet i Orlando


Inte så lätt att se, men där ligger en alligator

Baseball-varning
Träningen har börjat i Orlando. I går var i en sväng till Clermont och körde där USA har ett så kallat national training center. Arenan där låg nere i en liten dal och det var ohyggligt varmt där nere vilket skapade en del utmaning för undertecknad och hans träningskompis initialt. På passet stod det nio stycken 80 m-lopp och två stycken 100 m-lopp vilket på papperet inte såg så farligt ut. De tre första loppen sög dock musten ur en med den tryckande hettan. Att man dessutom inte har tränat på en vecka ordentligt gjorde att det tog en liten stund att komma igång. Dock vände det snabbt, efter den första seriepausen efter tre lopp kom man igång och kunde beta av de efterföljande sex loppen klart under de utsatta tiderna, och även de efterföljande 100 m-loppen. Skönt att man anpassar sig kvickt till de yttre omständigheterna, men det krävdes en del vatten och skugga, skall sägas. 🙂 På tisdag åker vi åter till Clermont för att träna. Då är det blockstarter på agendan tillsammans med några sprinterlöpare där.

Idag stod hopp och styrka på programmet där hoppandet var lite rostigt men styrkan desto bättre där 110 kg vändes och stöttes i ett svep i gymmet. Förmodligen behöver man något pass för att komma tillbaka in i hoppandet som varit riktigt bra hela vintern.

Häromdagen var det stor dramatik på träningen när en alligator låg och dåsade i en liten damm alldeles i närheten av träningsarenan. Det var en ganska maffig sak som låg där och visst kändes det ganska exotiskt att ha en alligator på träningen. Det har man ju inte riktigt på Baldershov.

I morgon väntar ett lugnare pass och förhoppningsvis kan man återhämta sig vid poolen då. Vädret har varit sådär under tiden vi har varit här med stark värme men med en del moln och idag också ett aggressivt regn. Så länge det är varmt är jag dock nöjd, och det lär det fortsätta vara. På kvällen i morgon väntar kanske också ett besök på basket när Orlando Magic tar emot Chicago Bulls på Amway Center. Det kan bli något speciellt!

Leave a Reply