Träningsvecka två tar fart


Den första träningsveckan i Orlando avslutades i går. Vi kör nu i vår 10-dagarsveckor vilket är lite nytt. Kvaliteten på passen är tuff och då behöver man extra tid att återhämta sig. I fredags sprang vi längre lopp upp till 300 m vilket var tufft i den gassande solen. Det gick emellertid bra och inte ens en spya efteråt, vilket annars brukar efterfölja en 300-ing. Kanske man tillochmed börjar anpassa sig för längre lopp? 🙂 Gårdagen bjöd på styrka och hopp och till och med ett pers i 10-steg. Fortsatt utveckling, det gillar vi.

Tidigare i veckan var vi åter i Clermont och körde ett accelerationspass. På andra sidan arenan sprang en av världens snabbaste män, Tyson Gay, stegringslopp. Det var en mäktig syn och också inspirerande. Vårt accelerationspass gick väldigt bra vilket det naturligtvis bara måste göra i en sådan miljö. Det var också första gången jag rörde ett startblock sedan EM-semifinalen. Jag trodde att det skulle vara lite rostigt, men det kändes faktiskt väldigt bra, och såg även så ut när det filmades. Sedan var det lite sega rörelser, men det har ju med formen att göra.

Ett basketbesök gjordes också i veckan. Chicago Bulls gästade Orlando Magic i Amway Center och det var en läcker upplevelse. Det var show hela tiden och ett enormt ös. Att arenan var gigantisk och tog 18000 personer gjorde ju sitt till såklart. Under matchens gång var det full fart med utlottningar, uppvisningar och annat som gjorde det basketbesöket minnesvärt. På hemmaplan håller jag också ett öga naturligtvis på Sundsvall Dragons som spelar SM-final. Hoppas det går vägen!

I morgon börjar träningsvecka två och då är det återigen 80- och 100 m-lopp på programmet. Det blir kul! Lite snabbare denna gången mot för förra veckan. Successivt höjs kvaliteten inför sommaren 2013.

Leave a Reply