En vilovecka senare…


Två intensiva veckor har följts åt. Hela förra veckan tillbringades nere i Malmö hos Pernilla vilket var riktigt mysigt. Tyvärr gick veckan väldigt fort och avslutades med en träff i Svenska Friidrottsförbundets regi där vi som är aktuella för friidrotts-EM i Barcelona tränare, träffade föreläsare, journalister m.m. Ett flertal intressanta föreläsningar bjöds, bland annat av Dr Clas Malmström som höll ett riktigt höjdarföredrag kring positiv stress. Man gick därifrån med en riktigt bra känsla och Clas tog upp saker och ting som man själv verkligen kunde relatera till. När tillfälle ges skall jag nog investera i en av hans böcker.

TV4:s journalist Fredrik Olofson kom också på besök och han bjöd in till en bitvis häftig diskussion kring friidrott och media. Med min bakgrund med tre år på informations- och PR-programmet var det intressant att följa. Statistik presenterades också där friidrott rankas som en av de idrotter svenska folket tycker är roligast att följa, näst efter Tre Kronor (om jag inte minns fel) vilket är kul att se!

Själv hade jag vilovecka den veckan så jag tränade inte så mycket. Viloveckan var riktigt behövlig efter tre veckors fysisk och psykisk späkning. När viloveckan avslutades var jag riktigt utvilad tack vare Pernillas omsorg och i tisdags var jag redo att på nytt attackera tre hårda träningsveckor. I perioden som kommer nu trappar vi upp träningen ytterligare. Vi lägger mängd- och slitträningen lite åt sidan och fokuserar mer på snabbare lopp och tyngre lyft. Ambitionen är att närma sig persvikterna i styrkelokalen, vilket dagens träning skvallrar om inte är helt avlägset! Nu är det tre veckors hård körning och sedan väntar en veckas vila igen, och sedan dags för sydligare breddgrader i form av Teneriffa och två veckors träningsläger.

Julskivan har börjat snurra i min bil och det är ett steg närmare julkänslan. Även adventsstaken och min minijulgran har dammats av. Det känns att det börjar närma sig men lite snö (som jag tjatat om innan) vore lägligt också. Det utlovas dock lite efter helgen, vi väntar och ser med spänning!

Leave a Reply