En bit in i säsongen


Säsongen har kommit en bit, men den känns fortfarande ung för min del. Jag har inte gjort jättemånga tävlingar efter debuten i Skara på nationaldagen. Helgen efter sprang jag i Florö, men fick där avstå finalen på grund av en lätt krampande vad. Helgen efter i Stockholm var det samma sak och i Schweiz ytterligare två veckor senare var det en baksida som besvärade. Dock åkte jag i helgen som var till Trondheim och fick där två bra lopp mot bra motstånd. Resultatet blev två säsongsbästa och en bra känsla i kroppen. Jag brukar alltid behöva ett par tävlingar innan det lossnar för mig, och jag tror att jag är på rätt spår. Träningen har gått fortsatt bra under våren och jag känner mig hoppfull.

I helgen som är åker jag och Tom till Lapinlahti och Finland för att springa både 100 m och 200 m, vilket ska bli kul. I Lapinlahti har jag varit två gånger tidigare, och båda gångerna trivts bra. Banorna sägs vara bland de snabbare i Finland, och de vänder löpriktningen efter vinden. Helt enkelt är förutsättningarna bra för bra lopp! Säsongsdebuten på 200 m väntar också, och mitt första 200-lopp sedan 2013! 200-ingar har det blivit få av de senaste åren, på grund av att kroppen inte har tillåtit. Nu känner jag mig piggare och fräschare, och därför ska det bli kul. Jag har inga särskilda förväntningar, utan hoppas bara på ett fint och avslappnat lopp.  Spännande!

Leave a Reply