Åter i Norden


Två veckor går fort. Två veckor fyllda med snabb löpning, styrka och hopp fullständigt flyger förbi, i synnerhet när man gör det tillsammans med sina kompisar i landslaget. Vi hade 14 mycket bra dagar tillsammans där vi drillade växlingar och tränade hårt. Allting har gått bra, och som vanligt känns det mycket spännande att se hur årets stafettlopp kommer att gå. Alla verkar taggade och snappade upp mycket nyttigt under dagarna med träning. Mycket handlar om att standardisera vissa saker, som hur vi tar pinnen, hur vi drar armen och hur vi ska starta. Det är viktiga grunder som måste fungera för att vi ska kunna få runt pinnen på ett effektivt sätt. Första starten för laget blir på lag-EM i Vasa, och vilka som springer där avgörs i mitten av juni. Självklart hoppas jag att vara en av dem.

Träningen i Formia gick mycket bra, men slet på kroppen. Tanken var att jag skulle åka vidare till Savona och tävla den 25 maj, men jag kände mig inte tillräckligt fräsch för det. Istället åkte jag hem och fick bra behandling av naprapat Johannes och massör Hasse. När man åker iväg och höjer kvaliteten ytterligare är det ganska naturligt att kroppen reagerar, och jag kände mig ganska mör under den sista träningsdagen. Nu när jag har kommit hem och fått behandling blev kroppen ganska snabbt i ett bättre skick. Istället för Savona tar jag sikte mot Skara på nationaldagen, och kommer efter några dagars nu vila att dra igång träningen mot det. I dag gjorde jag ett lätt pass bestående av lite rörlighet och några stegringslopp i spikskor. På fredag väntar lite längre lopp, som var ett tag sedan man körde. Spännande!

Grande Albergo Miramare

Medelhavet

Leave a Reply