Det lackar


Mot den berömda julen, och även mot årets slut. Innan vi går på julledighet återstår ett träningspass, och det är inte vilket som helst, En hel drös med 60- och 80 m-lopp ska avverkas innan vi med gott samvete kan sätta tänderna i köttbullar, prinskorv och allt annat som dukas upp på julbordet. Den träningsperiod som vi tittar tillbaka på har varit bland de tuffare jag minns, och redan i början av vecka två kände man att kroppen var mör. Nu, när vi avslutar tre fulla veckor plus några dagar, är kroppen i stort behov av vila, och det ska bli mycket skönt att stänga av både knopp och kropp under en dryg vecka innan vi sätter igång igen. Träningen som vi gör i november/december är tuff. Kombinationen av stor mängd och hög intensitet gör att kroppen bryts ner. I nästa period skalas vissa grundmoment bort och träningen blir mer renodlad och inriktad på kvalitet. Kvalitetspass sliter också, fast på ett annat sätt. Oftast är kroppen fräschare då, men istället är nervsystemet mer belastad. Olika träningsperioder ger olika belastning.

Träningen har under hela hösten gått bra. Jämfört med i år är känslan överlag bättre, och jag tycker att jag har mer power framför allt i höftpartiet. För mig är det en viktig komponent då jag är en höftdominant löpare, och utan power i höften tappar jag en del av mina starka sidor. Vi har lagt en del fokus på att bygga upp styrkan i höftpartiet, och jag känner att det har börjat ge resultat. Jag har kunnat göra allting på programmet under hela höstperioden, och löpningen känns tekniskt bra och avslappnad, både ur block och i toppfarten. Framför allt är det kul, och det är det viktigaste av allt!

Under julhelgen väntar en del vila, innan vi drar igång igen i mellandagarna. Med lite välbehövlig vila kommer benen att vara fräscha igen och redo att springa snabba lopp! I januari väntar ett träningsläger på Teneriffa, och det kommer också att göra kroppen gott med lite värme under passen!

Ps.  Du följer väl mig på Instagram? Där delar jag med mig av bilder och filmer från träningarna!

Leave a Reply