Amerikansk road-trip


Hemkommen igen efter en fantastisk resa till Kalifornien, Nevada och även en kort visit till Arizona. Jag, min bror och en kompis till honom flög till San Francisco med SAS och bilade efter någon dag ner till Los Angeles via Highway 1. Efter någon natt där åkte vi sedan upp till Las Vegas genom Mojaveöknen.

San Francisco var läckert och hade en speciell karaktär med sina kullar, känt genom t.ex. filmen Bullitt. I San Francisco besökte vi bland annat Alcatraz som hade en intressant historia att berätta. Golden Gate-bron i skymning var magiskt och i området kring Union Square var det en häftig storstadskänsla. Efter San Francisco bilade vi ner längs kusten och bodde på ett motell i Big Sur som låg innästlat bland träden vid en flod. Riktigt mysigt och skönt att koppla av i naturnära miljö efter en dag på vägen. Den efterföljande dagen var bland de vackrare när vi åkte längs Big Surs vilda kustlinje med klippor och stilla havet ständigt nära.

Los Angeles kändes oändligt och med enorma kontraster, vilket man kanske kan vänta sig av en stad i den storleken. Vi bodde i Hollywood och besökte Beverly Hills och Venice Beach, tre ställen med helt olika atmosfärer. Det blev ett kort stopp i Los Angeles innan vi bilade upp till Las Vegas och var där i två nätter. Las Vegas var fascinerande. Det är spel och fest under dygnets alla timmar. När jag gick upp vid sju och återlämnade vår hyrbil så satt folk och drack drinkar nere i casinot på MGM Grand. Det blev inget massivt spelande från min sida, men någon hundralapp försvann in i Nevadas statskassa. Man får ju inte lämna Vegas utan att ha spelat lite i alla fall. 😉

Resan avslutades med en helikopterresa från Las Vegas till Grand Canyon som var helt magisk. Dels att åka helikopter som var läckert, men att få flyga över Grand Canyon och sedan gå ner mellan klipporna och landa vid floden var en oförglömlig upplevelse. Det rekommenderas varmt till den som är på plats i Las Vegas.

Mycket rik på upplevelser kommer man hem och i morgon är det slut på viloperioden. Då börjar tre nya veckor av hård träning, något jag längtar efter. Vilan från de fem veckor jag tränade var mycket behövlig. Men nu är kroppen pigg och fräsch igen och redo att jobba hårt. I morgon väntar motståndslöpning och styrketräning, kul!

Leave a Reply