Alan Greenspan


Long time, no blogging, igen.

Kroppen har sakta kommit i en “winter mode” igen efter den afrikanska solen. Säga vad man vill, men det är faktiskt riktigt vackert på vintern när det är kallt och mycket snö. I år har det för en gångs skull varit en riktig vinter med c:a en meter snö och runt -10 grader en längre tid. Dock har det varit en riktig köldknäpp här i någon vecka nu med temperaturer ner mot – 20 grader. I morse när jag vaknade och tittade på termometern var det -18 t.ex. Tur att man inte är skidåkare då.

Träningen går bra nu och planen följs. Jag satte nya personliga rekord i lyftarlokalen nere i Sydafrika vilket är kul. Nu gäller det att omsätta det i löpningen vilket är svårt. Det visar sig till tävlingarna i sommar om vi har lyckats. Nu i vinter har vi fokus på att förbättra accelerationen och jag tycker att jag börjar få en bra känsla där.

För två veckor sedan var jag nere i Stockholm och agerade hejaklack. För första gången på länge satt man och följde en friidrottstävling på läktaren vilket var faktiskt en speciell känsla. Det var roligt att sitta vid sidan om och titta, men samtidigt ryckte det i tävlingsnerven och man blev ganska engagerad. Nästa helg är det inomhus-SM i Bollnäs så jag  åker med största sannolikhet ner och springer 60 där för att jag är lite tävlingssugen. När det dessutom går så nära så kan man ta bilen ner över dagen för dit. Du som bor eller är i närheten borde ta dig till Höghammarhallen och titta på tävlingarna!

För någon vecka sedan var det också Medelpads Idrottsgala som gick av stapeln för första gången. Det var riktigt trevligt och arrangörerna hade gjort ett bra jobb. Det var professionellt ordnat och ett mycket bra arrangemang. Jag var, tillsammans med OS-boxaren Kennedy Katende och den internationellt erkände styrkelyftaren Markus Hirvonen nominerad i kategorin “Årets manlige idrottare” vilket var hedrande. Tyvärr vann jag inte utan det gjorde Markus Hirvonen efter sina vinster på VM, NM och SM som kröntes med världsrekord. Välförtjänt så klart. Jag vill dock tacka de som trodde och röstade på mig. Jag får fortsätta kämpa för att vinna priset.

Leave a Reply