Träningsläger på Gloria Sports Arena


Gloria Sports Arena

Gloria Sports Arena

Vår betyder träningsläger och just nu befinner jag mig på Gloria Sports Arena utanför Antalya i Turkiet. Här är förutsättningarna för träning de bästa tänkbara och det är inte svårt att trivas. Gloria har faciliteter i världsklass för en mängd sporter och några av världens bästa idrottare stannar här för att slipa formen inför tävlingarna.

Jag kom hit i mitten av maj och träningen har gått bra. I april fick jag lite besvär med en vad vilket gjorde att jag tappade en del tid inför den kommande säsongen. Därför ligger jag lite efter i träningen och kommer inte att börja tävla förrän någonstans i mitten av sommaren. Säsongen är lång i år och de viktigaste och roligaste tävlingarna ligger sent så därför kan jag kosta på mig att träna klart i lugn och ro och förbereda mig på det sätt jag vill.

Efter vadproblemen har jag kommit igång på ett bra sätt här nere och jag har kunnat lägga mycket tid på både träning och återhämtning. Jag har sprungit mycket lopp på gräs för att vara skonsam mot kroppen och det har fungerat bra. När man är på ett ställe som Gloria kan man kosta på sig att anpassa träningen lite mer när det erbjuds olika underlag och träningsformer. Man kan också försöka accelerera återhämtning genom kontrastbad och bastu, något som man kanske inte alltid hinner med eller har förutsättningar till hemma. Den mentala aspekten är också viktigt, att kunna känna att man kan slappna av lite mer än hemma. Därför är det viktigt att åka iväg på träningsläger, för att mer fokuserat kunna jobba med sitt idrottande.

De närmaste dagarna ska jag stegra upp träningen lite. Styrkan har gått riktigt bra den senaste tiden, och jag känner en bra power i kroppen. I bland annat överstöt har jag börjat komma upp på vikter som jag inte varit på sedan 2012, och det känns så klart riktigt kul!

Det negativa med att vara borta är såklart de man åker ifrån. Att inte få träffa familjen varje dag är tufft. Lyckligtvis finns FaceTime som gör att man ändå får se sambo och dotter varje dag. Det var betydligt tuffare för äldre generationer idrottare!

Leave a Reply